Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Perpinyà acull una nova cloenda del Correllengua

2.11.07 Demà dissabte es clourà una nova edició del Correllengua a la capital del Rosselló, després de recórrer més de 400 poblacions d'arreu dels Països Catalans durant les darreres setmanes sota el lema "Parla'm!". Diferents activitats es celebraran a Perpinyà al llarg de tot el dia, on cal destacar la manifestació nacional que començarà a caminar des de la Plaça Catalunya a partir de les 16h.

02/11/2007 18:04 Cultura

Adjuntem la nota de premsa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), entitats organitzadora de l'acte, conjuntament amb Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de Catalunya Nord.

Cloenda Correllengua 07Coincidint amb la commemoració de la signatura del Tractat dels Pirineus, aquest dissabte 3 de novembre tindrà lloc a Perpinyà l'acte de cloenda del Correllengua 2007, una iniciativa coorganitzada per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i la Federació per la Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes de Catalunya Nord.

L'edició d'enguany, que duu per lema "Parla'm!", ha recorregut unes 400 poblacions dels Països Catalans, combinant reivindicació i festa i evidenciant, un cop més, la vitalitat i el desig de normalització de la llengua catalana arreu del país. La unitat de la llengua, l'oficialitat a tot el territori i la proposta d'adopció d'uns hàbits de fidelitat lingüística per part de les persones catalanoparlants han estat, entre d'altres, els eixos centrals d'una campanya que arriba al seu final aquesta setmana i que pretén transmetre la idea que el català, patrimoni de totes i de tots, és la millor eina que tenim per a integrar els nouvinguts i per a cohesionar una societat cada dia més rica i més diversa en llengües i en cultures.

Els actes de cloenda començaran a les 12 del migdia a la Plaça Catalunya de la capital nord-catalana. A les 4 de la tarda tindrà lloc la manifestació, que recorrerà els principals carrers de la ciutat i que acabarà davant del Castellet, amb la lectura del manifest. Finalment, i a partir de 2/4 de 9 del vespre, el festival Rellamp!, amb l'actuació de Pepet i Marieta, La Carrau i Goumalas'K, donarà per tancada l'edició d'enguany del Correllengua.

Per la seva banda, l'organització juvenil Maulets ha donat a conèixer el seu manifest nacional en el marc de la diada de la Catalunya Nord, tot recordant que el fet de rememorar els 300 d'anys d'ocupació espanyola no ha de fer oblidar que la pèrdua de les llibertats nacionals fou anterior en el cas d'aquest territori. Més enllà, el manifest apunta a la necessitat de no passar per alt al paper opressor de la República francesa, encapçalada des de fa tot just mig any per part de Sarkozy.

Per saber-ne més: 

El Correllengua'07 recorrerà més de 400 municipis - Llibertat.cat
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid