Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat amb els tres joves que compleixen sis dies d'arrest domiciliari

4.10.07 Tres joves  de Vilanova i la Geltrú compleixen aquesta setmana sis d'arrest domiciliari per haver per haver fet un mural per la campanya unitària per l'autodeterminació (CUA),que l'esquerra independentista va dur a terme l'any 2006, arreu del territori català. Per denunciar-ho i solidaritzar-se amb els joves, CAJEI i Endavant han convocat una manifestació per demà a les 19:30h a la ciutat.

04/10/2007 07:42 Política
Aquestes organitzacions mantenen que els tres joves, que estaven fent «un mural de suport a la campanya per l'autodeterminació», van ser «detinguts il·legalment per quatre agents de la Policia Nacional», i que els «van obligar a anar a comissaria».
També han manifestat que en cap moment van comunicar als joves la seva detenció ni se'ls va informar dels seus drets, asseguren els dos col·lectius. Després de sortir de comissaria, els joves van assegurar haver estat agredits. «Diversos agents els increpaven i els feien preguntes i comentaris que res tenien a veure amb el fet d'identificar-los», sostenen els membres d'Endavant i de l'Assemblea de Joves de Vilanova.
Remarquen que "un agent va agredir-los físicament i psíquica, colpejant-los al cap, a la cara i a les cames, i procedint amb empentes, insults i amenaces de tota índole", segons els dos col·lectius vilanovins. Finalment, els tres joves van ser alliberats, i acusats d'un delicte de danys. El mateix dia de sortir de comissaria, els acusats van interposar una denúncia contra els agents, i es va fer una concentració de protesta davant de la comissaria de la Policia Nacional, a la plaça dels Cotxes de Vilanova, per denunciar els fets.


Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid