Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Estrena de l’obra "Èric i l'Exèrcit del Fènix" a Sant Cugat

El 26 de gener s'estrenarà l'obra teatral "Èric i l'Exèrcit del Fènix" a Sant Cugat del Vallès, que es representarà al Teatre-Auditori. Aquesta obra dramàtica continua la denúncia del cas de la detenció i assetjament del menor Èric Bertran, jove lloretenc acusat d’haver enviat correus electrònics sol.licitant que determinades empreses utilitzessin el català en l’etiquetatge dels seus productes.  

18/01/2007 03:21 Política

anunci_eric_copia“Èric i l’Èxercit del Fènix” està escrita per Víctor Alexandre i dirigida per Pere Planella. L’obra pren el mateix nom que el llibre escrit per l’Èric Bertran, que ja ha superat la venda de 13.000 exemplars. Aquesta obra també compta amb una web de difusió, a través de la qual es poden adquirir les entrades i seguir l’aforament de la sala.

L’obra denuncia la gravetat d’aquesta detenció i posterior processament del jove, des de l’Audiència Nacional i per part de la Guàrdia Civil, així com les amenaces de mort que va patir per part d'un grup feixista, però també aspectes de dimensió més privada com ara el rebuig i les intimidacions que va patir a l'institut o les enveges que va generar el fet que fos entrevistat a televisió o fotografiat als diaris, o la impotència de no poder expressar-se amb llibertat pel risc que qualsevol cosa que digués pogués ser utilitzada en contra seva.

Segons l’autor, allò que el va moure a escriure aquesta peça teatral és el fet que un jove pugui ser acusat de “terrorisme” per demanar que s’etiquetin productes en la seva llengua; i d’altra banda per un sentiment de solidaritat amb una persona menor d’edat angoixada, sobre la qual pesava al damunt una amenaça d’internament de vuit anys a un reformatori per aquest motiu.

Les entrades per a l’estrena de l’obra ja estan esgotades, segons els organitzadors, i es preveu un èxit comparable al del llibre de l’Èric Bertran. Un èxit sobre el qual s’especula la possibilitat que aquesta història de repressió lingüística sigui portada a la pantalla a través de l’actor Joel Joan, una persona que en tot moment s’ha mostrat solidari amb el jove de l’Exèrcit del Fènix.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid