Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cada minut moren de fam i misèria 19 nens, segons Save the Children

 19.08.07 Així funciona el macabre rellotge de la mort infantil:  les xifres que han aportat Save the Children denuncien que cada minut moren 19 nens menors de cinc anys; cada hora 1.140 nens perden la vida; cada dia, 27.360 nens moren al món; cada any, gairebé 10 milions de nens de països subdesenvolupats o en conflicte moren al paradís del capitalisme global. D'aquests 10 milions, el 99% són víctimes que viuen a països del tercer món

19/08/2007 22:42 Internacional

L'organització Save the Children assegura que seria seria fàcil reduir un 60% d'aquesta xifra mortal i escandalosa amb mesures senzilles i gens cares, com vacunes, rehidratació oral, mosquiteres o l'accés a l'atenció sanitària. Perquè aquests nens són víctimes de trastorns propis dels nounats: pneumònies i diarrees especialment. L'ús d'aquestes senzilles mesures salvaria la vida a més de 6 dels 10 milions de petits que moren per causes fàcilment solucionables, a partir del guariment i la previsió mèdica.

 Des del punt de vista de la mare,  això significa que 9 de cada 10 mares en l'Àfrica subsahariana -una de les zones amb major mortalitat infantil del planeta- perdran un fill al llarg de la seva vida fèrtil. A més d'aquesta regió, la resta del continent africà i el sud d'Àsia són les dues grans zones on nens i nenes són més vulnerables a les malalties i la malnutrició.

Font:

www.magec.info

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid