Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1936 Nombrosos republicans són assassinats pels feixistes a Mallorca

1936 Nombrosos republicans són assassinats pels feixistes a Mallorca

20/08/1936 Tal dia com avui

En aquesta data a Son Coletes els feixistes assassinaven el socialista de Manacor Bartomeu Blanquer Soler; a Sebastià Bonet Fullana, a Bartomeu Duran Rosselló, a Antoni Amengual Muntaner, a Ventura Valls Gili, a Francesca Salas Llull (d'Esquerra Republicana), a Joan Salas Llull, a Josep Valls Gili i a Joan Valls Fuster. Al cementiri de Ciutat els feixistes mataven Francesc Roig Pons pedrer de Llucmajor, a Ses Cadenes era assassinat Jaume Morell Font, al torrent de Barbarà a Tomàs Bujosa de Campos, a Rafel Tomàs Barceló a la carretera d’Andratx, a Damià Alou Ginard de Campos a S’Indioteria. També va morir assassinat Mateu Barceló Moyà de Binissalem. El bugader de Llucmajor Antoni Sastre Garcia era assassinat a Porreres, i a Petra detenien el fosser Antoni Riutort Marí.

L'endamà, dia 21 d'agost, el comandant feixista Enrique Esquivias Zurita ocupava la Torre del Moro a Porto Cristo. Al cementiri de Palma els feixistes assassinaven Josep Vidal Asensio i Joan Vera de Lorca, Rafel Estarelles Estarelles i a Francesc Vives Torrandell de Pollença. A Ca l’Ardiaca mataven Miquel Company Crespí, mestre d’obres, afiliat a Esquerra Republicana i assassinaven en el Pou de Son Bauló a Cristòfol Sala, portuari afiliat a la CNT.

Per saber-ne més:

www.ixent.org
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid