Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1993 Álvaro Reizabal, exdiputat d'HB, és condemnat per 'col.laboració amb ETA'

1993 Álvaro Reizabal, exdiputat d'HB, és condemnat per 'col.laboració amb ETA'

18/05/1993 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1993 Álvaro Reizabal, advocat i exdiputat d'Herri Batasuna, vas esr condemnat a tres anys de presó per una suposada col.laboració amb ETA.

La fiscal del tribunal especial Audiència Nacional espanyola va destacar l'especial transcendència de l'acusació contra l'advocat i altres militants independentistes: assenyalà que es tractava del primer cop que es jutjaven uns fets no relacionats ni amb la infraestructura ni amb les accions de l'organització armada, sinó amb l'"aparell de finances d'ETA." A les concluciones els fiscal va sol·licitar 15 anys de presó per a l'advocat Reizabal, 44 anys per Karlos Apesteguía i 42 anys per a Manu Idarraga i Jon Andoni Solagurenbeascoa, per delictes de "pertinença a ETA" i "amenaces."

Durant el seu empresonament l'advocat va escriure el llibre En estas casas ya se sabe, publicat per l'editorial Txalaparta.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid