Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1941 L'Estat franquista promulga la Ley de Seguridad del Estado

1941 L'Estat franquista promulga la Ley de Seguridad del Estado

29/03/1941 Tal dia com avui

La Ley de Seguridad del Estado de 29 de Març de 1941, a més de reformar el Codi Penal comú, tipificava nous delictes i, en particular, els compresos en “Els delictes contra la Seguretat exterior i interior de l'Estat i contra el Govern de la Nació”. Aquesta Llei va imposar la pena de mort com pena única per a diversos delictes i, per descomptat, establia en la seva Disposició Transitòria que "tots els delictes compresos en aquesta Llei seran jutjats per la jurisdicció militar conformement als seus propis procediments." En base a aquesta llei es van processar milers de represaliats polítics, que en gran part dels casos van ser condemnats a mort o a treballs forçosos.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid