Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1870 La Comuna de Paris ordena el tancament de les cases de penyora

1870 La Comuna de Paris ordena el tancament de les cases de penyora

30/04/1870 Tal dia com avui

 Tal dia com avui de 1870 la Comuna de Paris constituïda pel poble ordenava el tancament de les cases de penyora, en considerar-les una explotació privada del treball, que vulnerava el dret dels obrers a llurs instruments de treball i de crèdit.

Aquest mateix dia la Comuna abolí el reclutament i l'exèrcit permanent i declarà que la Guàrdia Nacional, on tots els ciutadans capaços de dur armes hi farien part, seria l'única força armada; també ajornà tots els pagaments del lloguer d'habitatges de l'octubre del 1870 fins l'abril i les quantitats ja pagades havien de correspondre's a un període de lloguer futur.

Així mateix, decretà que els forasters elegits a la Comuna fossin confirmats en el càrrec amb l'afirmació que la «bandera de la Comuna és la bandera de la República Mundial».

Per saber-ne més:

Introducció a La Guerra Civil a França de Karl Marx

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid