Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1992 Intent d'insurrecció bolivariana a Veneçuela

1992 Intent d'insurrecció bolivariana a Veneçuela

04/02/1992 Tal dia com avui

En aquesta data va fracassar la insurrecció d'una part dissident de l'exèrcit contra Carlos Andrés Pérez. L'intent d'insurrecció va ser protagonitzat pel Moviment Bolivarià, dirigit pel comandant Hugo Chávez, juntament amb el coronel Francisco Arias i els comandants Miguel Ortiz i Francisco Urdaneta.

Els militars insurrectes van ser empresonats, però a partir d'aquesta data s'iniciava un fort moviment popular. Chavez i els altres militars empresonats van cridar a la participació electoral amb l'objectiu de crear un ampli moviment popular de resistència.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid