Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Amb la sentència, el català deixa de ser "preferent"

Si amb l'Estatut referendat el català ja no era obligatori sinó preferent, ara havent passat pel filtre del Constitucional passa a ser opcional a les administracions públiques i als mitjans de comunicació.

Per una majoria de vuit vots a favor i dos en contra, els magistrats han retocat l'article sis de l'Estatut, dedicat a la llengua oficial de Catalunya. El text establia que la llengua pròpia és el català i, com a tal, és "llengua d'ús normal i preferent" de les administracions públiques i dels mitjans de comunicació. Ara els magistrats han declarat inconstitucional l'adjectiu "preferent".

28/06/2010 22:25 Llengua

En total, el TC ha declarat inconstitucionals 14 dels 223 articles de l'Estatut i sotmet a interpretació 23 articles més i quatre disposicions addicionals. Després de la votació de quatre blocs, manté tan terme "nació" del Preàmbul però estableix explícitament que "no té eficàcia jurídica". També manté el català com a llengua vehicular a l'ensenyament però elimina el seu caràcter "preferent" a les administracions. La majoria dels articles que són declarats inconstitucionals afecten al model judicial català. També elimina el caràcter exclusiu del Síndic de Greuges i algunes competències en matèria de caixes, i retoca un dels preceptes del finançament.

Per a saber-ne més:

El TC emet sentència gràcies a "la unitat indissoluble d'Espanya"

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid