Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La consulta sobre la Independència dels Països Catalans als Estats Units se celebrarà el 9 d'octubre

La comissió "Els Estats Units Decideixen" comunica que el proper dia 9 d'octubre se cel.lebrara la consulta sobre la Independència dels Països Catalans entre els catalans i catalanes residents als Estats Units.
Molt més que una data a l'atzar, el 9 d'octubre és la Diada Nacional al País Valencià, una jornada de reivindicació per la democràcia arreu dels Països Catalans, segons la comissió.  En aquesta línia, conviden a participar a la consulta a totes les persones dels Països Catalans que desitgin un nivell democràtic més just.

17/06/2010 22:53 Política
La comissió  "Els EUA Decideixen" assumeix el repte de fer una consulta als Estats Units per la transcendència cabdal d'un país de 300 milions de persones i amb un pes diplomàtic únic. I ho fem malgrat ser conscients que la situació inicial de la xarxa catalana és més aviat feble. És en aquest sentit, l'èxit de la consulta pot anar molt més enllà del número de vots i de l'impacte entre la classe política dels Estats Units i dels Països Catalans i pot produir un impuls molt important en la xarxa catalana als EUA i un canvi d'actitud dels catalans en aquest país.
 
Per a la comissió, les consultes sobre la Independència dels Països Catalans constitueixen l'acte de democràcia directa més important dels darrers anys. Però de fet, també és la campanya catalana més ambiciosa de les plantejades fins ara als Estats Units.
 
Les característiques geogràfiques dels Estats Units obliguen a fer un plantejament de la campanya molt diferent al d'altres consultes incloent-hi les de fora dels Països Catalans. Tanmateix és el nostre repte imitar l'èxit que totes elles han aconseguit. La consulta es basarà en dos eixos: el vot presencial en el qual intentarem convocar meses en algunes de les principals ciutats dels Estats Units allà on la comunitat catalana és més important com ara San Diego (com organitzar una mesa); i el vot per correu que sense dubte serà la nostra principal força per aconseguir l'èxit (com votar per correu), assenyala la comissió.
 
"Els Estats Units Decideixen" anima a totes persones interessades a col·laborar en la consulta ja sigui intentant organitzar meses, fent difusió i donacions per poder fer la màxima publicitat de la campanya que comencem. Però sobretot animem a les persones amb anhels de democràcia d'arreu dels Països Catalans a votar i participar en la consulta. A més, la nostra voluntat és animar a tots els casals per a què s'involucrin en la mida de les seves possibilitats en la consulta. Som conscients de les dificultats que poden enfrontar-se, però encoratgem els casals a implicar-se com a mínim en la difusió del referèndum atès que el que reclamem amb aquesta iniciativa és sobretot la "participació democràtica"; pilar fonamental dels casals valencians i principatins als Estats Units. 
 
La pregunta serà: ESTÀ D'ACORD QUE ELS PAÏSOS CATALANS ESDEVINGUIN UN ESTAT DE DRET, INDEPENDENT, DEMOCRÀTIC I SOCIAL, INTEGRAT EN LA UNIÓ EUROPEA? 
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 
 
 

Les Associacions de Veïns de Cornellà de Llobregat faran campanya pel "No" a la Independència 

Tres municipis de l'Alt Penedès decideixen el 20J

Puigcerdà celebrarà la consulta el 18 de juliol

Més d'un 12% de vots anticipats a Mataró 

La Pobla de Claramunt a la comarca de l'Anoia decideix el 20 J

Cerdanyola Decideix reclama als partits que es respecti el marc del la consulta

Alcover a l'Alt Camp es prepara per decidir el 20 J

El poble de Térmens a la Noguera decideix el proper 20 J

Sabadell es proclama independentista per un 92,46% dels vots 

Sabadell enfila el camí cap a la Independència amb una participació del 13,67%

La CUP de Sabadell afirma que cal fixar l'horitzó en la creació d'una República Independent

La consulta per la independència de Sabadell supera la de la Diagonal en participació

Sabadell: 9,2% de participació fins la una del migdia

Sabadell viu una festa democràtica

Sabadell decideix sobre la independència

Sabadell es pronuncia sobre la independència aquest diumenge

Comença el compte enrere per a la 4a onada de consultes sobre la Independència

Seguiment del 25A 

Anar-hi, anar-hi i anar-hi… cap a la tercera onada de consultes sobre la Independència

28F: Seguiment minut a minut  

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid