Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Units per a la llibertat

 

 

Enguany, a la Diada de Mallorca, la paraula clau és unitat. Unitat en molts de sentits, unitat per a molts objectius. Aquests dies, l’independentisme de l’illa sortirà al carrer reivindicant aquesta paraula per damunt de moltes altres que també ens defineixen i ens fan ser el que som, com independència, socialisme, antipatriarcat, etc. No hi renunciam, clar, però ara és el moment de reivindicar una altra paraula, massa sovint deixada de banda. La unitat.

Quan a la Diada de Mallorca parlam d’unitat, ens referim abans que res a la de la nostra nació: els Països Catalans. Aquesta idea és defensada arreu de l’illa, sempre entesa com a quelcom , com a punt de partida indiscutible, com a objectiu bàsic. Així es veu i sempre s’ha vist a Mallorca, no només per la gent de l’esquerra indepedentista, sinó inclús pel catalanisme i pel  més tou, el de la renúncia fàcil. No debades el lema de la  del 30 durà com a títol principal “Decidim Països Catalans”.

27/12/2009 04:57 El Davantal
Res de nou, doncs, és només la idea de la mata de jonc de Ramon Muntaner (Segle XIV), aquella idea de què la força esdevé només pel fet d’estar junts, i que separats som fràgils. Cal tenir-ho en ment i no anar cada un a la seva, no permetre que un govern que es diu catalanista tanqui TV3 a gran part del país, i on no el tanca, com a les illes, ens imposa la “versió internacional”, com si Mallorca fos una illa del Pacífic. No, així no. Una agressió a qualsevol indret del nostre país, és una agressió al país en el seu conjunt. Només serem lliures si ho som arreu. Aquesta és la idea clara que hi ha a Mallorca.

Ara bé, aquest no és l’únic missatge d’aquesta paraula. N’hi ha un altre de més subtil: la creació d’un moviment unit i coordinat per a aconseguir els nostres objectius polítics. Clar i català. I això, a l’illa, s’ha plasmat amb la recent creació de l’Esquerra Independentista de Mallorca (EIM). Una nova entitat que ens ha de servir per a assolir uns bons resultats en les fites que ens posem per davant com a moviment. Ens ha de servir per donar cos a un moviment que a l’illa ja comença a estar lluny d’aquelles mobilitzacions exclusivament juvenils, gràcies en part a la creació de Gent Activa i a la implantació d’Endavant. Dues noves entitats que se sumen a la feina que des de fa anys duu fent Maulets i Sepc arreu de l’illa. Només gràcies a la bona feina d’aquestes organitzacions es pot entendre la millora de la situació actual. Aquesta és la idea del cartell de l’EIM: una gran ona. El que som quan estam units i anam junts.

Tanmateix, seria irresponsable fer veure que amb això ja en tenim prou. No, això només és el principi. El punt de partida per construir el nostre projecte polític: la unitat popular. Aquell que farà possible plantar cara a la corrupció de la classe política mallorquina, a la repressió que patim per parlar en català al carrer, a la destrucció del territori que encara ara continua, i un llarg i patètic etcètera. Tot això només serà possible si som capaços d’implicar a tota la gent que lluita en un front comú. Si som capaços de fer entendre que per trencar amb els estats que en oprimeixen i transformar d’arrel la societat actual cal aplegar al màxim de gent possible en aquest nou projecte, així com aconseguir que aquest esdevengui l’eina de lluita més eficaç per a totes les persones independentistes i d’esquerres de Mallorca i la resta del país.

I tot aquesta gran tasca, clar, com a passa prèvia per a aconseguir els nostres objectius: la independència i el socialisme als Països Catalans. 
 
En aquest sentit es treballa a l’illa, com diu el lema de l’EIM: Des de Mallorca cap a la unitat popular: independència.
 
Països Catalans, desembre 2009
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid