Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·lectiu d'homosexuals, transsexuals i bisexuals de La Safor lliura els Premis L'Ahuir 09

 El Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de La Safor (CLGS) va celebrar  dissabte passat la gala d'entrega dels Premis LGTB L'Ahuir 2009. L'acte va tindre lloc al Saló d'Actes del Grau i va comptar amb l'assistència de fins a una seixantena de persones. En la categoria de Premi al suport social, el guanyador va ser l'edició de la Safor del periòdic Las Provincias. El premi Iniciativa el va obtindre el Centre d'Informació Juvenil de Bellreguard i el Premi Amics, la Discoteca Venial. Pel que fa al Premi visibilitat lèsbica, fou Luisa Notaria que l'obtingué. Gustavo Martini López va ser el guanyador del Premi Voluntariat i, per últim el Contrapremi per homofòbia, que recaigué en Gloria María Tomás i Garrido, titular de bioètica de la Universidad Católica de Murcia.

14/07/2009 00:07 Drets i Llibertats

L'acte va començar amb Callejeando, una obra de teatre de la companyia Ennio Trinelli que barrejava el hip-hop amb la música clàssica, el soul i la música contemporània. 

Els Premis l'Ahuir 2009 de CLGS, són, des de fa quatre anys, un reconeixement a les persones o entitats que "amb la seua aportació fan possible que la societat avance en valors de respecte i tolerància i que la vida de les persones LGTB siga una miqueta menys difícil".

Las Provincias va obtindre el Premi suport social pel considerat el millor tractament de les notícies LGTB de la Safor. "Per aconseguir d'aquesta manera, que les nostres reivindicacions no carguen en l'oblit i per donar un espai a la diversitat continu i respectuòs amb les persones".

El Centre d'Informació Juvenil de Bellreguard va rebre el Premi Iniciativa per ser considerada la millor iniciativa LGTB per part d'una entitat pública. "Per apostar per la co-educació social en valors de respecte i tolerància amb la organització per iniciativa pròpia del Cicle de Cinema Rosa a Bellreguard".

La Discoteca Venial va arreplegar el Premi Amics a la implicació amb el moviment LGTB per part d'una entitat privada. "Per col·laborar cada any al festival de l'Orgull Gandia Beach Pride aportant gran part de l'espectacle de manera desinteressada, per estar sempre disposats a recolzar les activitats de CLGS posant al nostre abast tots el recursos de que disponen sense demanar mai res a Calvi".

Luisa Notario es féu amb el Premi visibilitat lèsbica per la seua trajectòria com a activista LGTB, "per tants anys de visibilitat i lluita per la visibilitat lèsbica i per constituir en si mateixa una referent per a les dones lesbianes a l'Estat Espanyol".

El Premi Voluntariat es dóna a una persona del col·lectiu que, sense tindre un càrrec ni una responsabilitat adquirida, ofereix voluntàriament el seu temps i esforç a la causa. Aquest premi va recaure en Gustavo Martini López.

Per últim, el Contrapremi és un premi negatiu per a mostrar actituts homofòbiques, transfòbiques i/o bifòbiques que es donen actualment en la nostra societat i que obstaculitzen el procés evolutiu de la societat cap a la normalització de la diversitat sexual, contra-educant amb intolerància i promoguent la discriminació. El contrapremi anava dirigita a Gloria María Tomás i Garrido "ples contínues al·lusions homofòbiques en les seues conferències i per considerar malalts a les persones LGTB contradient a la Organització Mundial de la Salut (OMS)". 

Finalment, es va oferir un vi d'honor als assistens per gentilesa de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Gandia.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid