Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carcaixent celebra el dia de l'Orgull Gai

 El col·lectiu de joves lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals de la Ribera de Xúquer i de la Costera, Colorets, celebrarà per primera vegada el dia de l’Orgull LGTB el proper dissabte 11 de juliol a la localitat de Carcaixent, a la Ribera Alta.

L’acte central serà una manifestació reivindicativa que iniciarà el seu recorregut al centre comercial Ribera del Xúquer, al carrer del Apotecari Bodi.

25/06/2009 02:03 Drets i Llibertats

L’eixida està convocada per a les 19.30 hores de la vesprada. Tot seguit, recorrerem els carrers de Carcaixent fins al centre esportiu FEVE, on es llegiran els manifests.

La manifestació tindrà com a lema “Orgullós de ser de poble, orgullós de ser com sóc”, doncs el motiu principal de la creació del nostre col·lectiu és apropar la normalització i la visibilitat LGTB als diversos pobles que formen la nostra comarca, ja que la visibilitat LGTB és més complicada als pobles que no a les grans ciutats. Per això hem volgut ser fidels al nostre principi i fer d’ell el tema central del primer Orgull LGTB que organitzem. Orgull que esperem siga el primer d’un llarg llistat.

Des del col·lectiu conviden "a assistir a tots tant a la manifestació com a la posterior festa per què sigueu partícips del primer Orgull LGTB que representa les nostres tres comarques i perquè tots plegats manifestem el nostre orgull per tenir les arrels que tenim i no haver de renunciar per això a acceptar la nostra condició sexual amb el mateix orgull".

 

... i primer cafè. - Manifest 17 de maig


"Ens hem reunit hui ací amb motiu del dia mundial contra la homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.


Per què organitzem una besada? El nostre objectiu no és muntar un circ, no és muntar un show. Creiem que la societat actual necessita “ensenyar-se” que l’expressió de l’estima no ha de ser tolerada només amb una condició sexual. Cal aconseguir que cap expressió pública d’amor, independentment de la condició sexual de qui la realitze, siga vista com una cosa normal, que no cal comentar, que no cal assenyalar. Per això creiem que organitzar una besada és crear un petit espai en el que reclamar açò mateix, poder besar lliurement i sense por la teua parella, sense cap conseqüència ni cap tipus de discriminació.


Tot i que acabem d’encetar el millor moment de la història per al nostre col·lectiu, cal remarcar que la igualtat legal no necessariament significa igualtat social, per això no hem de caure en l’errada de considerar la lgtbfòbia una actitud desapareguda. Les continues agressions sofertes per el nostre col·lectiu durant els primers anys d’aquest nou segle així ho demostren. No ens podem oblidar de l’assassinat el passat mes de març de Smail, a València, ni tampoc les continues agressions que pateixen els nostres companys del col·lectiu de La Safor. Tanmateix, no podem obviar la situació del col·lectiu LGTB a altres països, on ser gai, lesbiana, transsexual o bisexual pot significar convertir-se en un pària social, ser un delinqüent o, fins i tot, significar una condemna a mort.


Per això demanem als partits polítics, associacions i institucions que treballen, una vegada aconseguida la igualtat legal, per aconseguir la plena normalització del nostre col·lectiu i la total i absoluta igualtat social. No us penseu que tot el treball respecte al nostre col·lectiu està acabat. També als mitjans de comunicació cal exigir-los l’atenció que mereixen les agressions homòfobes, per a que no caiguen en l’oblit, per a que no es silencien i es convertisquen, equivocadament, en un problema superat.


I el més important, demanem a tota la societat que denuncie els actes homofòbics i que no mire cap a altre costat quan aquests es produisquen. Hem de ser conscients que la eradicació de la homòfobia, la discriminació, la intolerància i la marginació, suposarà la total visibilitat i normalització del nostre col·lectiu i, per tant, tots dos objectius discorren en paral·lel.


Per tot açò, cridem ben fort: NO A LA LGTBFÒBIA, NO A LA DISCRIMINACIÓ, SI A LA DIVERSITAT, SI AL RESPECTE!"

Per saber-ne més:

Neix "Colorets", el col·lectiu Gai de La Costera i la Ribera -Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid