Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una seixantena de persones rellevants de les Terres de l’Ebre per l'apagada nuclear

El periodista i escriptor Xavier Garcia ha explicat els motius que l’han portat a signar el manifest. A la roda de premsa també s’ha convocat la marxa que es realitzarà entre Camposines i Ascó, el proper diumenge. Llista completa de signants i manifest.
En el marc de la Campanya Apaguem les Nuclears, avui s’ha dut a terme una roda de premsa per a presentar el manifest que diferents persones de les Terres de l’Ebre han subscrit per tal de demanar la no renovació de les llicències de les Centrals Nuclears d’Ascó i Vandellòs (que vencen el 2010 i 2011 respectivament). 

09/05/2009 22:38 Territori
Joan Gas, membre de Jóvens de les Terres de l’Ebre, ha agraït el suport dels signats i ha destacat els diferents àmbits, com són la música (amb Artur Gaya, Pepet i Marieta...), el documentalisme (Mario Pons), l’art (Joan Panisello, Bron Shaw...), l’esport (Aina Rovira, Àngels Benaiges...), les lletres (Àngela Buj Alfara, Manuel Pérez Bonfill, Ramon Miravall...), el periodisme (Amparo Moreno, Xavier Garcia, Gustau Moreno...), la pagesia (Joan Montesó), el sindicalisme (Pedro Pérez, Serafín Andreu...), l’associacionisme i els moviments socials (Susanna Abella, Llorenç Navarro...), la medicina (Rosa Caballol...) o la universitat (Lola Santacatalina, Sergi Saladiè...).  
 
Gas també ha destacat el ritme de signatures que s’han recollit i que n’hi ha 5.000 de recomptades, però moltes més que s’estan recollint en punts de signatures arreu del territori. Ha recordat que a la pàgina web de la campanya es poden consultar diversos materials divulgatius i baixar-se materials per a fer campanya, finalment ha destacat les 4.000 visites que ja ha rebut la pàgina web.

En segon terme ha intervingut el periodista i escriptor Xavier Garcia, que ha explicat els motius que l’han portat a signar el manifest. Xavier Garcia ha fet esment a la història del moviment nuclear a les Terres de l’Ebre i a la necessitat de continuar lluitant per tal d’apagar l’energia nuclear.

Pedro Pérez, Secretari del Comitè d'Empresa d’Antaix, ha explicat perquè s’adhereix a la campanya i, sobretot, ha posat l’accent sobre les problemàtiques laborals associades a l’energia nuclear, sobretot les conseqüències sobre la salut. Ha afegit que no es pot aprofitar la crisi i els acomiadaments com a justificació per a mantenir una indústria obsoleta quan se sap que les energies renovables podrien aportar més justícia social.

Finalment, Juli Loras, membre de la CANC, ha agraït el suport a totes les persones que han signat, especialment a Pedro Pérez i Xavier Garcia. Ha destacat que aquest suport resulta molt important quan el lobby nuclear està portant a cap una ofensiva per a "reobrir el debat sobre l'energia nuclear", obviant que la potència elèctrica instal·lada supera en més d'un 30 per cent el major pic de demanda que hi ha hagut a l'Estat espanyol, passant de puntetes sobre el tema d ela seguretat i dient una veritat a mitges sobre la contaminació (es refereixen solament al CO2, cas en el qual l'energia nuclear és solament una mica menys dolenta que la convencional, si se'n considera tot el cicle), veritat a mitges que es converteix en una mentida quan la comparació es fa amb les energies anomenades alternatives i passant de llarg sobre el greu i irresoluble problema dels residus. 

Ha afegit que en aquesta ofensiva juguen un paper essencial uns quants grans mitjans d'informació que difonen àmpliament qualsevol nortícia, fins i tot qualsevol rumor, aparentment favorable a l'energia nuclear i amaguen veritables notícies, com la decisió d'Obama d'abandonar unprojecte de cementeri nuclear que portzava més de vint anys en estudi o la decisió de l'Agència de l'Energia nordamericana  que no es facen més nuclears als EEUU, perquè no són, ni hi ha perspectives que ho arriben a ser, ni de lluny, competitives, necessitant fortes subvencions amb diner públic i recàrrecs als consumidors. 

Perquè no solament no es construiran nuclears noves als EEUU, sinó tampoc a Europa, a no ser que els Estats s'hi impliquen a fons. En realitat el que pretenen amb esta ofensiva pronuclear és que s'allrgue la vida de les nuclears en funcionament, que per tot arreu estan arribant al final de la vida útil amb què es van projectar. Tracten de mantenir el "chocolate del loro" que ara, quan els Estats n'han pagat pràcticament tota la inversió, els resulta més i més deliciós.
 

A la web Apaguem les nuclears podreu trobar el full de signatures, també podeu adherir la vostra entitat o col·lectiu

La campanya Apaguem les nuclears està promoguda per la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) i Jóvens de les Terres de l’Ebre es va presentar el passat mes de març. La iniciativa té com a objectiu la no renovació de les llicències de les central nuclear.

 
 
 
Rànquings
  1. L’extrema dreta i la crisi de tot un sistema
  2. Estudien on s'amagaran els "fugitius" quan d’aquí unes setmanes organitzin un altre acte clandestí a la demarcació de Girona
  3. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec de Núria Cadenes
  4. Concentració i comunicat de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. Campanya veïnal perquè la plaça del Virrei Amat recuperi el nom original: Joan Salvat-Papasseit
  6. La droga dels adolescents
  7. Acte central d’homenatge a Estellés
  8. Manifestació a Barcelona per la defensa del territori i contra els macroprojectes
  9. La Plataforma ATUREM HARD ROCK convoca una assemblea oberta i crida a sumar-se a la manfestació contra la crisi ecosocial
  10. «A nosaltres ens van dir que aquesta seria la guerra...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid