Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Curs sobre especulació i corrupció als Països Catalans a la Universitat de Lleida

13.02.07 Del 20 de febrer al 15 de març tindrà lloc un seminari a la Universitat de Lleida que sota el títol “Jornades sobre especulació urbanística i corrupció política als Països Catalans” realitzarà un repàs de diverses qüestions polèmiques de la nostra geografia així com la seva contextualització. Aquest curs, organitzat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), pot ser convalidat amb dos crèdits de lliure elecció per part dels i les estudiants d’aquella universitat.

13/02/2007 17:32 Política

El curs s’estructura al voltant de vuit sessions, que seran introduïdes per una primera sessió a càrrec de l’arquitecte Agapit Borràs, destinada a contextualitzar la normalització de la corrupció política i del fenomen especulador amb les peculiaritats de l’estat espanyol arran de la dictadura franquista i de la transició sense ruptura.

tripticjornadesnz1 Posteriorment, el curs abordarà qüestions més concretes relacionades amb l’explotació del turisme, la “cultura del totxo” i els seus efectes envers la població i el territori. Membres de plataformes com ara Salvem l'Empordà, Xúquer Viu o Plataforma Vall Fosca Activa, així com membres de l’organització juvenil Maulets tant de Mallorca com de l’Horta, abordaran les problemàtiques d’arreu de la nostra geografia: La destrucció de l’Horta valenciana, la línia de Molt Alta Tensió (M.A.T) i l’especulació urbanística la Costa Brava, el cas del Plan Hidrológico Nacional o els projectes que amenacen les valls pirinenques com les de Boí i la Vall Fosca. Una de les sessions, d’altra banda, abordarà la polèmica del Roser de la capital del Segrià a càrrec d’un membre de la iniciativa ciutadana Salvem el Roser.

Totes les sessions tindran lloc a l’edifici del rectorat en horari de vespres, i els i les estudiants de la UdL poden convalidar-la per 2 crèdits de lliure elecció. En aquest cas, la matrícula costa 10 euros i caldrà realitzar un treball acadèmic i assistir sis de les vuit sessions.

Des del SEPC, es considera que iniciatives com aquesta permeten incidir en els continguts de les titulacions universitàries així com demostrar que és possible avançar cap a un currículum acadèmic que contempli les realitats del nostre territori.

Altres activitats estudiantils al Segrià

Més enllà d’aquest curs programat per a finals de febrer, al llarg d’aquesta setmana la mateixa assemblea del SEPC de la UdL celebra una setmana en contra de l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior (EEES), amb una xoriçada popular prevista pel dimecres 14 al campus de Cappont contra la presència de bancs i caixes a la universitat així com una taula rodona prevista pel dijous a les set de la vesprada.

Paral·lelament, des de la militància del SEPC de secundària també es celebraran unes jornades antipatriarcals a l'IES Màrius Torres que serviran de preludi a les activitats previstes en el marc del Dia de la Dona treballadora.

contingutseminariyk5

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid