Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un membre del Casal Independentista de Vic multat per participar als actes en suport a la Núria

21.10.07 Un membre del Casal Independentista Manel Viusà de Vic ha rebut aquests dies una denúncia dels Mossos d'Esquadra on li comuniquen una sanció econòmica només per dur una pancarta a una de les manifestacions en suport de Núria Pòrtulas que es van fer a la població.  Per denunciar aquest fet, el Casal ha organitzat un acte per proper dijous, 25 d'octubre, amb la participació d'un membre de la Plataforma de Suport a la Núria de Girona, l'advocat Benet Salelles i el membre del Casal, Oriol Martínez.

20/10/2007 23:22 Política

A l'esmentada manifestació van participar més d'un centenar de persones i de moment no es té cap constància de més sancions. Des del Casal, es remarca que aquesta persona no portava cap pancarta. Per tot plegat, denuncien públicament que tan els Mossos d'Esquadra com els titulars de la conselleria que els mana, continuen exercint la repressió contra militants compromesos de l'esquerra independentista sense cap mirament., mentint., si cal, com és en aquest cas.

A Vic, com com daltres indrets de la nació, es va formar una Assemblea de Suport a la Núria Pòrtulas, veina de Sarrià de Ter i ex alumne de la Universitat de Vic, detinguda pels Mossos dEsquadra, a Girona i després de ser empresonada a la presó de dones de Madrid.

L'Assemblea de suport estava formada per universitaris, membres del Casal, Maulets i gent a títol personal. Aquest col·lectiu va dur a terme diferents actes per tal de reivindicar, per una part la seva llibertat i per l'altra denunciar la prepotència i la repressió que van exercir els Mossos amb la complicitat de la conselleria d'Interior de la Generalitat, depenent d'Iniciativa per Catalunya i més concretament de Joan Saura.

Cada setmana es feien concentracions davant la seu d'IC a Vic durant el temps que la Núria va ser a la presó. Un dels actes que es va dur a terme també va ser una manifestació per la ciutat de Vic i altres actes tan al Casal Independentista com a la Universitat, tots ells, amb representants de la Plataforma de suport de Girona, de la Plataforma No a la guerra de Girona i del seu advocat Benet Salelles. Aquesta detenció va ser a causa d'un registre on es va trobar una llibreta amb una adreça d'un militant anarquista, detingut a Itàlia, això segons la policia catalana ja era un fet evident de que la Núria formava part duna opció política concreta. No cal dir que uns mesos més tard seria posada en llibertat, després de passar per l'Audiència Nacional, per manca de proves, tot i que s'ha d'anar presentant al jutjat assiduament.

 

Per saber-ne més:

Actes de solidaritat amb Núria Pòrtulas a Vic. Llibertat.cat 

Actes de solidaritat amb la Núria a Vic i Girona. Llibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid