Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Puig anuncia que investigarà Arcadi Oliveres per calúmnies als Mossos

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha protagonitzat aquest dijous, l'endemà de la mobilització al Parc de la Ciutadella, una autèntica croada de criminalització contra la protesta dels indignats centrant-la única i exclusivament en els incidents puntuals que van tenir lloc ahir quan algunes persones van impedir l'accés de diputats al Parlament.

A més, ha anunciat que ha ordenat investigar el president de Justícia i Pau i referent dels moviments anticapitalistes, Arcadi Oliveres, per unes declaracions en què parlava dels agents policials infiltrats malgrat que evitava assegurar que fos el cas d'ahir.

16/06/2011 14:47 Drets i Llibertats

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit aquest dijous al ple del Parlament que ahir hi va haver "kale borroka organitzada per part de gent d'extrema violència", ha assegurat que hi haurà més detencions "si podem" i ha advertit que s'està treballant amb la Fiscalia "per acusar aquesta gent de delictes que estan perfectament tipificats" i perquè els qui van promoure els incidents acabin als tribunals.

"Del pacifisme que s'havia anunciat, es va passar a la violència, la intimidació i la coacció", ha dit, seguint amb el discurs victimista que va dominar tot el dia d'ahir malgrat que els incidents van ser puntuals i minoritaris, tal com ja va aclarir ahir el moviment 15-M, que se'n va desmarcar. Els polítics però, tenen ara l'excusa perfecta, i s'hi pensen agafar fort tal com ha demostrat avui mateix el president, que ha indicat que espera un "càstig exemplar" per part dels tribunals contra els que van cometre un "atemptat flagrant contra la democràcia". 

Puig ordena investigar Arcadi Oliveres

secreta

El conseller d'Interior, Felip Puig, ha ofert avui una roda de premsa extraordinària sobre els fets d'ahir, i ha aprofitat per anunciar, ara que disposa de la cobertura perfecta, que no es retallarà a Interior. Així mateix, ha aprofitat per carregar dialècticament contra el moviment dels indignats, i ha etzibat que "tenien ganes ferotges de batalla campal". Per Puig, l'objectiu era bloquejar el Parlament i crear una "guerrilla urbana" a Barcelona. Així mateix, ha denunciat "nous mètodes de violència urbana" i ha assegurat que a Barcelona hi ha col·lectius "que utilitzen la violència extrema de manera directa o indirecta". Segons ell, "aquesta minoria violenta cada vegada va a més, cada vegada estan més organitzats".

"He fet estudiar si és que hi ha hagut per part del senyor Arcadi Oliveres la comissió d'algun tipus de delicte per calúmnies cap a la policia de Catalunya". Puig anunciava així l'inici d'una onada repressiva contra els moviments socials, assenyalant-ne un dels referents més populars. El conseller es referia a unes declaracions de l'activista en què recordava que fa uns anys van denunciar la delegada del govern espanyol a Catalunya Julia García Valdecasas "perquè sabíem de bona font que havia estat finançant gent que havien tirat endavant els aldarulls". Tot i que Oliveres assegura que això no es pot acreditar en l'actuació policial del moviment 15-M, sí que assenyala que "això és un sistema que els polítics coneixen molt bé per desprestigiar els moviments socials". Aquest fet, però, ha estat denunciat per molts testimonis de les protestes d'aquests dies que asseguren haver detectat la presència de secretes que atien els disturbis.

La solidaritat amb Oliveres no s'ha fet esperar i de seguida el Twitter ha començat a treure fum amb piulades en suport a l'activista que s'agrupen sota les etiquetes #jotambesocarcadi i #ambarcadioliveres, que acumulen ja centenars de missatges. 

 

{youtube}YcmvzRvsf8g{/youtube}

 

Per saber-ne més:

15-J: Difamació mediàticopolicial i victimisme polític

Els polítics senten l'alè del malestar popular al clatell  

Els indignats acampen al Parlament    

Aturem les retallades  

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid