Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La policia desallotja als sahrauís que van ocupar la seu del PSOE a València

El grup s'ha instal·lat davant de la seu dels socialistes, on romandrà fins que facin públic un comunicat aquest matí.
 
 

El desallotjament s'ha produït poc després de la mitjanit després d'un comunicat enviat pel PSPV-PSOE a la subdelegació de govern espanyol a València, en el qual se sol·licitava l'immediat abandó del centre. Davant la resistència del grup, efectius de la policia han tret a cadascun de les 16 persones que romanien a l'interior.

23/11/2010 05:21 Internacional

El grup de sahrauís protestaven per "el silenci del govern espanyol" després dels incidents a El Aaiún, pretenien romandre almenys fins a aquest dimarts en les dependències del partit.

La seva intenció de pernoctar a la seu del PSPV-PSOE es va produir després que el secretari general dels socialistes valencians, Jorge Alarte, no hagi subscrit les seves reivindicacions ni realitzat esment alguna a les mateixes en una roda de premsa que va oferir ahir.

En un comunicat emès als mitjans aquest dilluns, els manifestants insisteixen en la necessitat que Espanya exigeixi la celebració del referèndum per a l'autodeterminació del poble sahrauí, atès que les Nacions Unides considera que segueix sent la potencia administradora del Sàhara Occidental.

Reclamen que l'Executiu espanyol reconegui la República Àrab Sahrauí Democràtica i cessament la venda il·legal d'armament al govern "dictatorial" del Marroc, donada la inestabilitat de la regió.

Finalment, exigeixen al govern espanyol que condemni els actes que s'han produït en el campament de Gdeim Izik, prop del Aaiún, i que va ser desmantellat per agents marroquins el passat 8 de novembre, i contribueixi amb "energia i determinació" a resoldre aquesta "crisi".

Per saber-ne més:

Un grup de sahrauís ocupa "de forma indefinida" la seu del PSOE a València

Un empresari català dirigeix l'extracció de fosfats al Sahara des de Sant Cugat del Vallès

Solidaritat amb el poble sahrauí

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid