Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentació dels actes de commemoració del Tractat dels Pirineus a Catalunya Nord

Amb motiu de la Commemoració del Tractat dels Pirineus  ahir va tenir lloc la presentació dels actes que es duran a terme el dissabte vinent a Catalunya Nord.

Perpinyà acollirà una diada festiva i reivindicativa amb una manifestació convocada a les 16h a la Plaça de Catalunya. La manifestació servirà, un any més, de cloenda als actes del Correllengua 2010, organitzat per la Coordinadora d'Associació per la Llengua (CAL).

04/11/2010 02:14 Política
El programa d'actes pel dissabte 6 de novembre   continuarà després de la marxa amb els parlaments a les 18h davant del castellet, la marxa de torxes cap a la Casa Musical i el ball de Serrallonga. Abans del sopar es farà el lliurament de premis Josep de la Trinxeria i Francesc de Segarra i cap a les 22h hi haurà un concert de cants polifònics a càrrec de Cant'Airenou i més tard el conjunt rossellonès "Llamp te frigui" animaran la festa. 
 
La Comissió 350 anys va néixer amb la voluntat de commemorar i divulgar les conseqüències del Tractat dels Pirineus, 350 anys més tard. Enguany s'ha decidit, des de la Federació d'Entitats en Defensa de la Llengua i la Cultura Catalanes, continuar la campanya iniciada l'any passat i cloure, un any més tard, el 350è aniversari del Tractat.
 
Ahir al vespre també es va presentar "l'Auca del Tractat dels Pirineus" al Casal Català, a càrrec d'en Ramon Cúellar, en Joan Vilamala i en Jaume Gubianas, autors i il·lustrador de l'obra, respectivament. Després de "l'Auca de la Catalunya Nord" editada l'any 2005, han realitzat aquesta segona auca amb una musicalitat que es fa notar. Tots tres autors visiblement contents i engrescats per la feina feta i el resultat de les 24 vinyetes han volgut deixar molt clar que allò que sintetitza l'auca amb l'últim rodolí és que "som un país inquiet i aquest és el nostre tarannà".
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid