Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Tarragona valora positivament la consulta ja que ha tirat endavant malgrat les pressions

Tot i la participació del 5%, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Tarragona ha valorat positivament el desenvolupament de la consulta independentista celebrada avui a Tarragona i a cinc poblacions més en la que és la cinquena onada de consultes.

I és que la baixa participació s'explica en part per les pressions exercides per l'Ajuntament de Tarragona, tot i que malgrat tot, segons assenyala la CUP, això no ha impedit que la consulta tirés endavant i es pogués dur a terme.

17/10/2010 22:48 Política

La formació assegura que l'Ajuntament "ha volgut tallar les ales a la consulta sobiranista des d’un bon inici mitjançant la no cessió dels espais necessaris, fet que ha provocat el desprestigi cap a la consulta". 

La CUP, com a entitat adherida i que va donar el tret de sortida al procés de consultes a Tarragona, valora molt positivament els resultats i denuncia que a nivell institucional es malbaratin més de 20 milions d’euros en campanyes electorals, quan la campanya de Tarragona Decideix s’ha autofinançat mitjançant aportacions voluntàries amb un cost molt inferior.

La CUP recorda que la consulta de Tarragona ha aconseguit tant de suport com dos dels partits actualment representats a l’Ajuntament de Tarragona (PP i ERC). D’altra banda, consideren que en trenta anys de “democràcia” l’Ajuntament de Tarragona no ha estat capaç d’organitzar cap consulta d’aquestes dimensions, i que si segons la quarta tinent d'alcalde de Tarragona, Begoña Floria, la consulta no té garanties democràtiques “que sigui ella la que provi d’engegar un referèndum i  que es no limiti a entomar cada quatre anys els processos electorals que marca l’Estat”.

La formació felicita tots els voluntaris i les voluntàries de la comissió organitzadora per haver realitzat la tasca de la consulta, així com a les entitats per la seva valentia de cedir els espais en aquests processos, un acte que asseguren que "es pot considerar gairebé un acte de desobediència vers el consistori".

Per saber-ne més:

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid