Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una coordinadora d'entitats organitza per primer cop els actes de l'Onze a Tarragona

Un total de 26 entitats s'han reunit per formar la Coordinadora Onze de setembre. La finalitat és establir un espai de trobada en la diada nacional organitzat des de la societat civil mitjançant els diversos col·lectius que hi vulguin participar.
 
Els actes seran durant tot el matí a la Part Alta i, entre d'altres, hi haurà un cercavila, paradetes, parlaments i tallers, a més de poder votar per la consulta sobre la independència que està duent a terme la Plataforma Tarragona Decideix, un dels col·lectius integrants de la Coordinadora. Vegeu programa d'actes.

01/09/2010 17:45 Política

 

Per primer cop a la ciutat de Tarragona, associacions, col·lectius i plataformes de caire cívic s'han unit per organitzar la Diada Nacional de l'Onze de setembre. Totes elles trobaven “insuficient” el que es fa des del consistori, com ara l'ofrena o la diada castellera, així que van creure adient establir un punt de trobada per commemorar tal de prendre consciència de poble català.

Els actes s'emmarquen en la cultura popular, mitjançant figures i colles, però també en la reivindicació de la llengua i del sentiment nacional. És així, doncs, que hi haurà ditarragonarodaversos parlaments sobre la situació en aquest sentit arreu dels Països Catalans.

La majoria dels col·lectius participants també muntaran paradeta per tal de fer-se conèixer entre els tarragonins. Molts d'ells duran a terme activitats en la seva mateixa paradeta, com és el cas de la Plataforma Tarragona Decideix, que hi desenvoluparà la recollida de vot anticipat.

Pel que fa al cercavila, s'iniciarà a la plaça de les Cols, on a partir de quarts de deu hi haurà balls populars de gegants, bastoners i de foc, així com la Canonada d'inici. Després, es passejaran pel carrer major i, arribats a la plaça de la font, giraran cap a Cós del Bou i pujaran per la Baixada de les Peixateries. A banda, la Coordinadora també organitza un dinar popular també a preu popular a dos quarts de tres del migdia. Segons els organitzadors, tot s'organitza de manera “transversal” i és per això que no es posicionen.

Per saber-ne més:

Recull d'actes i mobilitzacions per commemorar l'Onze de setembre

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid