Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SAT, CGT, CAJEI i Endavant condemnen la criminalització de Laura Riera

Les tres organitzacions celebren la sortida en llibertat de Laura Riera però condemnen la campanya de criminalització i la manipulació a què s'ha vist sotmesa Riera arran del seu alliberament.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), la Confederació General de Treballadors (CGT) i la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i Endavant han expressat el seu suport a la presa Laura Riera, que surt aquest dissabte en llibertat després de nou anys segrestada per l'estat espanyol.

20/08/2010 21:53 Drets i Llibertats

Endavant (OSAN) manifesta que seguirà lluitant "per la llibertat de les dues preses polítiques catalanes, la Marina i la Lola, i que quan arribi el moment també seran rebudes com elles i el seu entorn més pròxim decideixin".

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) subratlla que l'Audiència Nacional va absoldre Riera d'haver col·laborat en la mort del regidor del PP de Viladecavalls. Al seu torn, assenyalen que l'única prova va ser extreta sota tortura i que malgrat que encara no ha respost, el tribunal d'Estrasburg va admetre a tràmit la denúncia. 

La Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) celebra la sortida en llibertat de Laura Riera i recorda que "va ser torturada pels cossos de seguretat de l'Estat i empresonada pel seu compromís polític".

En aquest sentit, afirma que "va ser un cap de turc per avisar els moviments socials de que l'Estat es defensarà amb urpes i dents contra qualsevol persona solidària que vulgui lluitar per aconseguir una societat més justa i lliure".

Per la seva banda, la Confederació General dels Treballadors (CGT) ha denunciat aquest divendres "l'enèsima reculada democràtica i el caràcter antidemocràtic d'un estament jurídic [l'Audiència Nacional] que ja ha quedat força retratat".

A més, la CGT condemna la dispersió de presos polítics, la tortura i la humiliació, "la cultura del terror que l'estat espanyol vol imposar a moviments socials" i remarca que hi ha grups d'extrema dreta que actuen impunement.

En aquest sentit, reitera que Laura Riera ha estat "injustament empresonada" i refema el compromís del sindicat en el qual milita Riera de "lluitar contra la repressió indiscriminada que l'estat espanyol aplica als dissidents polítics".

 

endavantosanlogoEndavant: Pels drets civils i polítics, Audiència Nacional dissolució!

Laura, benvinguda a casa. Això és el primer que volem expressar des d'Endavant-OSAN amb la publicació d'aquest comunicat, dirigit a transmetre el que no hem pogut manifestar al carrer, i a denunciar, per tant, els lamentables fets succeïts durant les Festes de Gràcia aquest passat cap de setmana.

En altres ocasions, el poble català ja havia estat testimoni del modus operandi de l'Audiència Nacional espanyola, un tribunal polític i d'excepció, hereu del Tribunal de Orden Público del franquisme. Ara, però, amb la prohibició de l'acte de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, constatem que les eines repressives de l'Estat poden ser utilitzades contra els nostres drets civils i polítics fins a límits gairebé imaginables.

L'Audiència Nacional va sentenciar una pena de 9 anys de presó contra la Laura. Divendres la Laura va acabar de complir la seva condemna de forma íntegra. Però sembla que això no ha estat prou. L'Estat ha decretat contra ella una condemna judicial, política i mediàtica que supera de llarg els 9 anys de presó: una condemna de per vida, una cadena perpètua que ens prohibeix mostrar en públic el nostre afecte cap a la Laura. A familiars, amics i companys de lluita s‘ens han prohibit abraçar-la en públic i oferir-li la benvinguda que nosaltres volíem, i que ella es mereixia.

Tot això, a més, se'ns ha prohibit amb la porra a la mà. Sota les ordres del conseller d'Interior, Joan Saura, els Mossos d'Esquadra han carregat contra les persones congregades a Gràcia per rebre la Laura, contra els activistes solidaris amb la protesta, i també, contra la població civil que estava celebrant la Festa Major de Gràcia. Tots i totes hem estat testimonis de com es tornaven a prendre els carrers de la mateixa forma com ho feien els grisos durant la dictadura. El balanç final, tres detinguts per causes polítiques. Entre ells, el nostre company i membre d'Endavant-OSAN, Martí H.

Així doncs, l'Audiència Nacional espanyola ha tornat a restablir la censura, prohibint de nou la llibertat d'expressió i la llibertat de reunió a casa nostra. A més, cal remarcar-ho, en aquesta ocasió l'alt tribunal espanyol ha actuat a instàncies del PP i d'associacions de la ultra dreta espanyola, com Dignidad y Justicia.

Ara bé, per valorar els fets succeïts a Gràcia amb tota la seva amplitud, cal no obviar que l'Audiència Nacional és una més de les eines de l'entramat polític i judicial que impedeixen al nostre poble practicar amb normalitat els seus drets civils i polítics. Des de les retallades l'Estatut del Principat de Catalunya, fins a les prohibició de celebrar referèndums per la independència de forma oficial, passant per la persecució dels militants antimonàrquics o per l'emparament a les tortures contra l' independentisme i els moviments socials. Són les conseqüències més palpables d'un problema que té la seva arrel en la negació del nostre poble i el nostre dret a decidir.

Per això, i davant els fets succeïts aquest passat cap de setmana a Gràcia, des d'Endavant-OSAN volem deixar clars 3 extrems:

1. Que continuarem treballant, dia a dia, per la defensa dels drets civils i polítics dels Països Catalans.

2. Que la detenció d'en Martí H i dels altres dos companys solidaris no servirà per res més que per ampliar i potenciar els moviments populars que dia rere dia ens enfrontem a les prohibicions i censures de l'Estat espanyol.

3. Que seguirem lluitant per la llibertat de les dues preses polítiques catalanes, la Marina i la Lola, i que quan arribi el moment també seran rebudes com elles i el seu entorn més pròxim decideixin.

 

satlogoSAT: Ara més que mai: BENVINGUDA LAURA!

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de les informacions recollides a l'auto del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d'aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, volem manifestar:

- La benvinguda a la nostra companya de lluita Laura, segrestada durant 9 anys per l'Estat Espanyol és un reconeixement a ella com a persona, amiga i militant dels moviments socials de Terrassa.

- Condemnem la campanya de criminalització engegada per la dreta espanyolista i la manipulació que han fet del cas el mitjans de comunicació: recordem que va ser la mateixa Audiència Nacional qui la va absoldre del fet delictiu per el qual se li imputava col·laboració.

- La única prova amb la qual va ser condemnada la Laura era una declaració autoinculpatòria signada després de 5 dies de aïllament i sota tortura. La denuncia per tortures va ser acceptada a tràmit per el tribunal d'Estrasburg, que encara no ha estat resolta.

- Reafirmem tot l'exposat en el comunicat i tornem a denunciar públicament, al igual que Amnistia Internacional i altres organismes internacionals,la vulneració de drets que suposa el període d'incomunicació, i l'existència de la tortura al Estat Espanyol.

Per últim, considerem que cap tribunal té la legitimitat per prohibir-nos donar la benvinguda a la nostra companya de lluita i amiga Laura.

 

logocajeiCAJEI: Benvinguda a casa Laura!

Aquest dissabte, 21 d'agost surt en llibertat la Laura Riera, presa política catalana. Després de 9 anys a les presons espanyoles la Laura estarà novament al carrer.

La Laura va ser detinguda com a part del mateix procés que en Zigor i en Diego, i com ells, acusada de col·laboració amb banda armada. Torturada pels Cossos de Seguretat de l'Estat i empresonada pel seu compromís polític la Laura va ser un cap de turc per avisar als moviments socials de que l'Estat es defensarà amb urpes i dents contra qualsevol persona solidaria que vulgui lluitar per aconseguir una societat més justa i lliure.

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) celebrem la llibertat de la Laura i li donem la benvinguda als carrers dels Països Catalans. Per això donem suport a la convocatòria de Rescat (Col·lectiu de suport a presos i preses polítiques catalanes) del proper dissabte 21 d'agost a les 19 hores a la Plaça del Raspall.

Davant d'aquest acte de benvinguda i celebració per la llibertat d'una lluitadora hi ha qui el vol prohibir. Sota el pretext de que amb aquest acte es fa apologia del terrorisme el Partit Popular, Ciudadanos i l'Associació Catalana de Victimes d'Organitzacions Terroristes volen coartar, amb la força, la llibertat d'expressió. Terrorisme és la capacitat d'algú per imposar el terror sobre una població. Però què fa més por la lluita per la llibertat d'un poble o el 1.200.000 persones aturades als Països Catalans, que el 90% dels contractes són temporals, que el 35% de les aturades ja no reben cap prestació, un 25% de la població per sota del llindar de la pobresa o que el 80% del jovent som precaris. I el pitjor d'això, el que provoca terror, és que res ho hem decidit nosaltres. Ho han decidit els empresaris, polítics i banquers per salvar al sistema capitalista de la crisi que ells mateixos han provocat. No importa el patiment de la gent, importen les seves butxaques.

Des de la CAJEI continuem apostant per la organització i la lluita com la millor manera de plantar cara i combatre les injustícies del sistema capitalista, recolzades i defensades pels estats espanyol i francès.

Avui més que mai cal recordar l'existència de que, en ple segle XXI, encara hi ha presoneres polítiques catalanes i de molts altres pobles que lluiten per la seva llibertat. Des de la CAJEI no ho oblidem, donem la benvinguda les que surten però recordem a les que encara ho han de fer.

La solidaritat és la nostra millor arma.

Llibertat presos i preses polítiques!

 

cgtCGT: Davant la sortida de presó de Laura Riera i sobre la criminalització

En primer lloc, volem denunciar la criminalització a que esta essent sotmesa la nostra companya i afiliada Laura Riera. En primer lloc ha estat traslladad de la presó de Wad Rass a la presó de Brians I per tal de que la Laura no es sentís acompanyada en la seva sortida i no tingués el recolzament dels companys i companyes que durant tant de temps han lluitat per la seva llibertat des de fora de la presó.

D'altra banda en un comunicat fet públic aquest matí, l'Audiència Nacional ha prohibit l'acte de benvinguda per "enaltiment del terrorisme". Denunciem l'enèsima reculada democràtica i el caracter antidemocràtic d'un estament juridic que ja ha quedat força retratat últimament. Neguen una benvinguda simbòlica a una persona injustament empresonada per evitar el rebombori mediàtic i social. Sobren els calificatius.

La CGT de Terrassa reafirma el seu compromís en la lluita contra la repressió indiscriminada que l'Estat espanyol aplica als dissidents politics, del corrupte sistema capitalista i monàrquic.

Volem expressar el nostre més ferm rebuig a la disperssió de presos politics, la tortura i la humiliació situacions, totes elles, que ha patit la nostra companya Laura Riera.

Volem denunciar també la cultura del terror que l'estat espanyol vol imposar a moviments socials, sindicats i partits polítics alternatius i combatius per aconseguir callar tot moviment, real i contundent, d'oposició al sistema capitalista i a l'ordre territorial imposat per l'estat espanyol. La llei antiterrorista està esdevenint, des de fa ja molts anys, una eina perillosísima que atenta contra els més elementals drets humans i, utilitzada molts alegrement, contra les persones que, des de l'esquerra, proposen l'abolició del sistema capitalista per mitjans pacifics.

Entenem el dret d'autodeterminació i la llibertat s'expressió i del pràctica politica i social com a elements indispensables de la suposada "democràcia" burgesa, que ella mateixa no és capaç d'assumir. Mentre hi han grups d'extrema dreta que actuen impunement, i de manera funcional al sistema, les presons s'omplen de lluitadors i lluitadores socials honestes.

Reiterem la nostra benvinguda a la Laura i animem a tot aquells afiliades i afiliats a acompanyar -nos en aquesta data tan esperada.

 

Per saber-ne més:

Laura Riera, quan la condemna segueix al carrer

Comença la Festa Major de Gràcia, també reivindicativa

A punt la benviguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid