Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Cabanyal als mitjans de comunicació de Suïssa

29.06.07 La lluita contra l'especulació al Cabanyal s'obre camí a la premsa, ràdio i televisió de Suïssa. "Allò que no es pot fer a Canal 9, la televisió pública valenciana, sí que es pot fer a altres llocs on la normalitat democràtica no és tant abús de poder com ací". Així ho manifesta la Plataforma Salvem "el Cabanyal".

29/06/2007 17:45 Política

I és que la Plataforma ha pogut expressar la seva opinió a la televisió suïsa: El noticiari del 22 de juny de 2007 a les 19:30 vespre el podeu veure a la següent adreça:

http://www.tsr.ch/tsr/index.html?siteSect=500000#vid=7953812 (millor copieu i enganxeu al navegador)

Al reportatge apareixen: Jorge Bellver (regidor Aj. València), Rafael Ferrando i la Plataforma Salvem El Cabanyal.

Premsa
"REPORTAGE À VALENCE: Les quartiers oubliés de la Coupe de l’America" par Carol Haefliger article publicat a JOURNAL DE GENEVE 
 
Ràdio
Radio Suisse Romande -
 
 
Durant les darreres setmanes, la Plataforma s'està organitzant contra les expropiacions davant l'ofensiva de l'Ajuntament de València. . A les Assemblees assisteixen unes tres-centes persones.
 
 
El Cabanyal 
Barri marítim de València, situat entre les sèquies d'en Gasc i dels Àngels (o de Pixavaques), entre els barris del Canyamelar i del Cap de França, amb els quals formà el 1837 el municipi del remet("","","","Poble Nou de la Mar")Poble Nou de la Mar, annexat a València el 1897. Antic barri pescador, a la seva platja eren varades les barques del bou (la vida pescadora del Cabanyal fou tema freqüent de la pintura de Joaquim Sorolla); conserva encara la major part de la població pescadora de València (prop d'un miler de persones). L'actual església parroquial de la Mare de Déu dels Àngels fou construïda al començament del sXIX al lloc d'una antiga ermita. A partir de la fi del sXVIII esdevingué lloc d'estiueig de famílies burgeses valencianes, coincidint amb la retirada de la mar a causa de les obres del port, però a partir de la fi del sXIX decaigué a favor del sector septentrional remet("","","1"," la Malva-rosa") i s'anà convertint en barri comercial i popular.
 
 
El Tribunal Suprem ordena que es compleixi l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de València de mantenir aturades les obres d'enderrocament del barri del Cabanyal de València
26/03/2004
L'enderrocament forma part del projecte d'ampliació de l'avinguda de V.Blasco Ibáñez projectada per l'ajuntament, i que comporta la desaparició del barri històric del Cabanyal, al qual s'oposa l'Associació de Veïns.
 
HiperEnciclopèdia (grec.cat) 
 
Per citar aquest article: http://www.grec.cat/cgibin/heccl2.pgm?NDCHEC=0013090
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid