Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9 de cada 10 contractes signats al mes de juny als Països Catalans van ser temporals

El mes de juny va presentar la taxa de contractació temporal més alta dels últims anys als Països Catalans, segons revela la Intersindical-CSC, que assegura que més de nou de cada deu contractes firmats van ser temporals, una xifra cinc punts superiors a la de fa només dos anys. Aquesta tendència és comuna arreu del país.

Les contractacions estiuenques mai s'han caracteritzat per l'estabilitat i la qualitat laboral. Tanmateix, aquest any 2010 està sent especialment marcat per la temporalitat, el que provoca que el descens de l'atur (també estacional i típic d'aquestes dates, per altra banda) no pugui entès com un canvi de tendències, com volen fer creure els governs català i espanyol.

23/07/2010 01:32 Laboral

Els llocs de treball que s'estan creant no suposen un canvi de rumb respecte a la destrucció d'ocupació patida durant els últims anys. Ben al contrari, serveixen per cobrir feines estiuenques que no tenen gaire possibilitats de mantenir-se un cop arribi el mes de setembre. I, darrera aquesta excusa, una vegada més desenes d'empreses aprofiten per contractar temporalment per cobrir llocs de treball estructurals, estalviant-se així futures despeses d'acomiadament i mantenint una plantilla més precaritzada i submisa.

Aquesta crisi no només està provocant un increment exagerat de persones aturades, sinó també la precarització d'aquelles que encara tenen feina o que estan aconseguint obtenir-ne. L'abús en la temporalitat és només una de les condicions laborals que estem observant. Les empreses estan aprofitant la indefensió de desenes de milers de persones sense feina per imposar unes condicions indignes a canvi d'aconseguir un sou.

Segons la Intersindical, per evitar que aquesta situació es normalitzi després de la crisi, és necessari frenar una reforma laboral que en cap cas aborda la problemàtica de la temporalitat i que precaritza encara més les condicions de treball i afrontar una política dirigida a perseguir totes aquelles abundants empreses que fan de la temporalitat, massa vegades en frau de llei, la fórmula de contractació gairebé hegemònica. La crisi l'està pagant qui no l'ha provocat, i no només amb més atur, sinó amb pitjors condicions laborals.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid