Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP de Reus exigeix el compliment de la llei del padró universal sense discriminació
20/06/2024 Política
El grup municipal de la CUP presentarà demà, divendres 21 de juny, una moció al plenari per reclamar la fi de les pràctiques que qualifiquen de "mala praxi de l'ajuntament envers les persones migrades a Reus". El regidor Arnau Martí ha exposat aquest matí la postura del grup, subratllant la necessitat del compliment de la llei del padró universal que no discrimini cap persona. "Reus no pot presumir de ser una 'ciutat acollidora' mentre no ofereix un mínim suport a les persones migrants, sigui facilitant l'empadronament o proporcionant habitatge digne", ha declarat Martí.

El regidor ha destacat la urgència de solucionar la problemàtica del sensellarisme i les condicions precàries d'habitatge que afecten moltes persones a Reus, especialment aquelles en situació de vulnerabilitat social i econòmica. "És inadmissible que moltes famílies no puguin accedir als drets més bàsics per la manca de voluntat política d'aquest Ajuntament", ha afegit.

A més, la CUP demana al govern local que insti la Creu Roja a aplicar immediatament el programa de protecció internacional complet per a les persones refugiades senegaleses al nostre municipi, especialment aquelles allotjades a l'Hotel Quality. "Ens trobem davant d'una administració que, tot i tenir les eines legals i directives per actuar, no les utilitza de manera efectiva", ha criticat el representant de la CUP.

Per una altra banda, la CUP també presentarà una moció per promoure unes festes populars més inclusives. Aquesta proposta inclou la definició i senyalització d'espais lliures de petards i corredors de trànsit segurs durant les celebracions. "Volem que les festes de Reus siguin llocs de trobada i esbarjo tranquils per a infants, persones grans, i qualsevol ciutadà o família que no se sent còmode amb els petards", ha explicat Martí. La moció també proposa espais específics per als animals de companyia, facilitant així que els seus adoptants o famílies d'acollida puguin complir amb la seva responsabilitat de passeig diari

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid