Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nova cultura de l'aigua
La Fundació Nova Cultura de l'Aigua atorga el seu premi col·lectiu anual a Salvem l'Aqüífer del Molinar i a la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció

Els premis Dragona Iberia són els guardons que la Fundació concedeix des de l'any 2004 en reconeixement de la tasca de col·lectius i persones en defensa dels valors de la Nova Cultura de l'Aigua

28/05/2024 Territori

La Fundació Nova Cultura de l'Aigua (FNCA) promou un canvi en la gestió de l'aigua per tal d'aconseguir actuacions més racionals i sostenibles. Concebuda com a instrument de generació de coneixement i d'intervenció social, fa un intens treball científic que posa a l'abast de la ciutadania, cosa que facilita la participació pública i la transformació social.
 
La tasca científica i investigadora de la FNCA es reflecteix en un gran nombre de publicacions, entre les que destaquen els informes del seu Observatori de Polítiques de l'Aigua, que fa un seguiment i avaluació de la política d'aigües a escala europea, estatal i de demarcació, sobretot del procés d'implementació de la Directiva Marc de l'Aigua a Espanya i Portugal.
 
La Fundació també organitza el Congrés Ibèric de Gestió i Planificació de l'Aigua, convocatòria científica biennal que compta ja amb 12 edicions, l'última de les quals va tindre lloc a la Universitat de Múrcia l'any 2023.
 
Els premis Dragona Iberia són els guardons que la FNCA atorga, des de l'any 2004, en reconeixement de la tasca de col·lectius i persones en defensa dels valors de la Nova Cultura de l'Aigua. Entre els premiats durant aquest llarg període de temps trobem, per exemple, els escriptors José Luis Sampedro i Miguel Delibes, i la Plataforma Xúquer Viu.

Enguany, el premi col·lectiu l'han rebut conjuntament Salvem l'Aqüífer del Molinar i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi. La FNCA destaca el "tenaz empeño durante más de 20 años frente a la irracionalidad y la especulación urbanística, que todavía siguen amenazando al acuífero del Molinar"; "es encomiable que estas dos pequeñas asociaciones hayan sumado sus fuerzas durante tanto tiempo en defensa del derecho humano al agua. Han divulgado la Nueva Cultura del Agua y han incidido especialmente en el tan ineludible y poco aplicado principio de precaución."
 
El premi a títol individual l'ha rebut Luis Babiano Amelibia, per la seua trajectòria professional des del Centre Nacional de Noves Tecnologies de l'Aigua (CENTA) i per la seua tasca en l'Asociación Española de Operadores Públicos de Abastecimiento y Saneamiento (AEOPAS). També ha rebut un premi especial el professor de Dret i expresident de la FNCA, Abel La Calle Marcos.
 
Les associacions Salvem l'Aqüífer del Molinar i la Colla Ecologista La Carrasca-Ecologistes en Acció d'Alcoi han expressat la seua alegria pel premi:
"És un honor que una Fundació tan prestigiosa com la Fundació Nova Cultura de l'Aigua haja valorat el nostre treball. El premi no és només per a nosaltres un reconeixement, sinó que és, sobretot, un estímul per a continuar en la defensa de l'aqüífer del Molinar que, no ho hem d'oblidar, és la principal i insubstituïble font d'aigua potable de la ciutat d'Alcoi. Som molt conscients que, sense aigua, no hi ha futur, i per això seguirem lluitant contra els projectes urbanístics a la Canal que continuen amenaçant un recurs tan vital com és l'aigua ".
Els premis s'han lliurat a Coín (Màlaga), durant la celebració de l'assemblea anual de la Fundació el passat cap de setmana; davant de la dificultat d'assistir personalment, el premi concedit a les entitats alcoianes l'ha recollit en el seu nom el professor de la Universitat de València i membre de la Fundació Nova Cultura de l'Aigua Francesc La Roca.
Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid