Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ensenyament
STEPV acorda convocar vaga general en l’ensenyament públic no universitari
20/04/2024 Educació

El Secretariat Nacional de STEPV, reunit aquest matí, ha analitzat el resultat de les assemblees comarcals celebrades aquesta setmana per decidir la convocatòria d’una vaga general en l’ensenyament públic no universitari a finals del mes de maig. La majoria de les assemblees, convocades al llarg i ample del País Valencià, han acordat convocar la vaga.

El Secretariat Nacional ha resolt, per tant, donar el vistiplau a la convocatòria de la vaga i traslladarà la decisió a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, com ja es va comprometre el Sindicat en la reunió del passat dilluns, per tal que la mobilització siga compartida per tota la comunitat educativa.

STEPV considera que cal convocar aquesta vaga per frenar les polítiques educatives que està implementant el govern valencià i la Conselleria d’Educació, frenar les retallades iniciades en l’ensenyament públic i forçar la negociació d’una plataforma reivindicativa que millore les condicions laborals del professorat i la millora dels centres educatius i de l’ensenyament públic.

Per què la vaga?

La nova llei s’anuncia com de “libertad educativa” i ho fa negant la llibertat de negociació dels membres de la comunitat educativa per a trobar solucions als problemes de l’educació i la converteix en una llei atempta contra el dret a la negociació col·lectiva.

A més, el Sindicat rebutja:

- la modificació del decret d’admissió que incorpora el districte únic segregador i la possibilitat que siguen els centres els que trien l’alumnat, fet que perjudica l’ensenyament públic perquè facilita que les famílies amb més recursos trien la concertada i, per tant, retallades d’unitats en la pública.

- la proposta de llei de “llibertat educativa”, que només pretén arraconar el valencià a l’ensenyament.

- les retallades en l’ensenyament públic ja han començat a evidenciar-se, en el Pla Edificant de construcció de centres públics i en la retallada d’idiomes en les EOI, mentre s’incrementa el pressupost de la concertada.

- la intenció de la Conselleria de dedicar inversions només en el sector privat, com l’etapa infantil 0-3 anys, mentre retalla les inversions en la xarxa pública.

- la nova llei no afronta temes preocupants entre el professorat com l’eliminació de l’excés de burocràcia, millorar les retribucions del professorat, dotar els centres del personal especialitzat necessari per atendre la salut mental de l’alumnat, reduir les ràtios, millorar la salut laboral i la convivència etc.

El Sindicat considera que cal accions contundents per revertir la falta de negociació que s’ha instal·lat en la conselleria d’educació i que anuncia un futur preocupant, així com l’aplicació de les polítiques educatives regressives que està aplicant el govern valencià i que van contra els interessos del nostre alumnat, del professorat i de l’escola pública. O reaccionem ara o la suposada “llibertat d’educació” serà la de la “llibertat per desmantellar l’escola pública”.

És per això que STEPV anima el professorat i el conjunt de la comunitat educativa i de la societat valenciana a mobilitzar-se per una educació pública, de qualitat, laica, inclusiva, gratuïta i en valencià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid