Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
12-M
La CUP a Mollerussa denuncia la deficiència del transport públic
27/04/2024 Territori

La CUP ha presentat un decàleg de propostes per millorar i impulsar el servei de transport públic arreu del país. Han fet diverses accions descentralitzades a les estacions de tren de la Renfe i Rodalies i a la demarcació de Lleida, l’acció s’ha dut a terme a l’estació de tren de Mollerussa.

Reivindiquen un transport públic digne: “Cal un tren que vertebri el país, amb el bus com a complement, per arribar a tots els racons del territori. I és la Generalitat qui té la clau i la plena competència per coordinar els recorreguts i els horaris. Però a més, cal invertir en desplegar la xarxa ferroviària allà on ara és inexistent en comptes de destinar euros a fer ampliacions de carreteres que no interconnecten comarques”. Així ho ha defensat la nº2 de la CUP per la demarcació de Lleida, Mercè Cortina.

Els cupaires proposen una xarxa pública integral que suposi una veritable alternativa als mitjans de transport privat. Per això, han destacat diverses intervencions claus. D’una banda, que la Generalitat de Catalunya aposti per millorar i potenciar el servei de tren i la doti de recursos econòmics. De l’altra, consideren essencial que hi hagi connexions en transport públic a totes les comarques que no depenguin de la radialitat de les àrees metropolitanes, ni tampoc dels límits provincials. És urgent desplegar una xarxa de busos intercomarcals d’aquestes característiques, amb freqüències suficients per moure’s per anar a treballar, estudiar.

A l’acció de protesta també hi ha participat Castell Cots, regidora de la CUP a Mollerussa, que ha destacat que “des de l’ajuntament treballen per desplegar una xarxa de vies per anar a peu i en bicicleta que interconnecti pobles veïns aprofitant les banquetes del canal d’Urgell”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid