Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Còrsega
La fiscalia de Bastia investiga l'origen d'un fulls volants signats pel FLNC per "apologia del terrorisme"
01/03/2024 Internacional

Aquest matí, la fiscalia de Bastia ha obert una investigació per "apologia del terrorisme" per un fulls volants signats pel Front d'Alliberament Nacional de Còrsega (FLNC). Els díptics van aparèixer ahir al vespre durant la festa de  l'Scontri Internacionali di a Ghjuventù in Lotta organitzat pel sindicat estudiantil independentista Ghjuventù Indipendentista (GI) a Corte. El document, que no ha estat autenticat per l'organització clandestina, convida els estudiants a "enfortir" el FLNC i sumar-se a la "lluita d'alliberament nacional".

Va ser tot una sorpresa com apunta, el diari Corse Matin, com cada any, I Scontri acaba amb concerts i sobretot el discurs de cloenda pronunciat pel president del GI. "Estava a l'escenari, acabava d'acabar de llegir el meu discurs i de cridar el meu eslògan: 'Unione! Forza! e Liberta!' ... Tothom cridava i quan vaig fer un pas enrere per trucar als militants sindicals perquè pugessin a l'escenari, vaig veure que hi havia una mica de moviment entre la multitud i després van pujar a l'escenari dos encaputxats que es van quedar uns minuts, de braços creuats. " , recorda Teo Bastiani, el president del sindicat d'estudiants, que assegura no haver estat informat d'aquesta intervenció. "Em va sorprendre. No sabia si era cert o no. Així que vaig esperar, una mica perplex", afegeix.

Pel que fa al públic també, "va ser una sorpresa general" , confia l'estudiant de darrer curs de la carrera de llengua corsa. Això va tenir lloc "entre el discurs de cloenda i el concert d'Arcusgi" , diu aquesta habitual de Scontri, present dijous al vespre, amb diversos amics seus. "Vaig pensar que era una acció per mostrar simbòlicament que la lluita continua però mai no hauria pensat que realment era el FLNC ", continua l'estudiant, encara sorprès.Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  3. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  4. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  5. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  6. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  7. La CACG es nega a canviar l'itinerari de la protesta antimonàrquica del proper dimecres
  8. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  9. Fa 6 anys de la mort d'Eva Serra i Puig, lluitadora independentista i historiadora
  10. Mobilització a Barcelona i Girona contra la turistificació
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid