Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
RBU
La CUP Tortosa presenta una moció per la materialització i millora del pla pilot de la Renda Bàsica Universal
29/03/2023 Política
La CUP Tortosa ha presentat avui en roda de premsa la moció que presentarà per a la seua aprovació al Ple del pròxim 3 d'abril.

Els cupaires defensaran una moció amb l'objectiu de demanar al Govern de la Generalitat la materialització del Pla pilot de Renda Bàsica Universal i més recursos "per a poder fer una prova pilot més àmplia on s'hi puguin acollir més municipis de tal manera que aquesta tingui més beneficiaris" ha explicat Sergi Arnau, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Tortosa.

Arnau ha explicat que la Renda Bàsica Universal és una mesura política econòmica destinada a garantir públicament de manera universal i incondicional les bases d'existència material de les persones. "Es tracta d'un mecanisme de repartiment de riquesa que pot servir també per impugnar la jornada laboral i les condicions salarials" ha assegurat.

El regidor anticapitalista ha denunciat que quedes fora dels pressupostos de la Generalitat la partida pressupostària de 40 milions que havia de servir per posar en marxa el pla pilot durant el 2023. "El PSC vol evitar que existeixi una eina que serveixi per distribuir la renda a Catalunya i que toqui i limiti els beneficis d'uns pocs» ha sentenciat Arnau.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid