Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Fuster
Àpunt i IB3 estrenen avui el documental "L’empremta de Fuster"

Un dia abans del centenari de Joan Fuster, Àpunt i IB3 estrenen aquesta nit (a les 22 i 23,15 hores respectivament) el documental L’empremta de Fuster (que TV3 passarà el 29 de novembre a les 22h). Dijous passat es va pre-estrenar a la Filmoteca de València

22/11/2022 Cultura

Amb motiu del centenari del naixement i els 30 anys de la seua mort, À Punt ha coproduït juntament amb TV3 i VITV un documental que repassa la vida i obra de Joan Fuster, moltes voltes controvertida, coincidint amb la proclamació de l'Acadèmia Valencia  de la Llengua d'escriptor de l'any.

L’empremta de Joan Fuster pretén redescobrir l’escriptor partint de la idea que qualsevol persona és un enigma, tot destacant el seu compromís professional i la seua posició moral que el portaran a convertir-se en un referent intel·lectual més enllà del seu temps, tot i els sacrificis personals que haurà de fer.

Aquest documental atén a la persona i l’obra de Joan Fuster alhora que projecta una mirada humanitzada, respectuosa i actualitzada construïda amb la seua veu enregistrada, els seus escrits (particularment els aforismes, la correspondència, la poesia, els articles d’opinió...) i els seus dibuixos que s’acompanyen de la mirada factual i interpretativa d’un seguit d’entrevistats i entrevistades. Al documental, que inclou declaracions de Joan Fuster inèdites en televisió, intervenen personalitats com ara Lluis Llach o Raimon.

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid