Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Covid
La Intersindical denuncia la situació límit de les direccions dels centres educatius
21/01/2022 Educació
La Intersindical La Intersindical

La Intersindical Educació ha denunciat la situació límit en què es troben la majoria de les direccions dels centres educatius catalans. El constant canvi de protocols, les errades en els programes de gestió i la delegació de responsabilitats del Departament d’Educació comporten que la majoria de les direccions dels centres es trobin desbordades, treballin set dies per setmana, només es puguin dedicar a la gestió sanitària i hagin hagut de deixar de banda la resta de responsabilitats que els pertoquen.

Des de l’inici del curs (i, de fet, des de l’inici de la pandèmia) que s’exigeix una disponibilitat permanent a les direccions per tal de gestionar els efectes de la pandèmia, obviant completament que els equips directius també tenen dret al descans i a la desconnexió, i moltes altres responsabilitats per atendre. A moltes direccions els ha tocat treballar els dies festius de Nadal, malgrat que els Responsables Covid del Departament de Sanitat no els podien donar suport perquè no estaven disponibles. Aquesta sobrecàrrega de feina ha esclatat amb la sisena onada: ara mateix les direccions viuen permanentment enganxades al mòbil i als ordinadors, gestionant casos i situacions diverses els set dies de la setmana.

És intolerable que des del dia 9 de gener el departament hagi fet públics 3 canvis de protocol. La improvisació i les modificacions constants han generat molt dubtes a les famílies i han estat els equips directius els qui n’ha patit les conseqüències en forma de trucades regulars de les famílies, també d’aquelles que no entenen o no accepten els vaivens i que, en ocasions, arriben al punt d’amenaçar de denunciar les direccions.

Als equips directius els està tocant de gestionar tots els errors en els sistemes de gestió dels diferents departaments (errors i saturació de l’aplicatiu Traçacovid en molts moments, tardança en l’aparició de la recepta del TAR, manca de TARS a les farmàcies, errors en la llista d’alumnes vacunats, saturació en els aplicatius de gestió de personal en molts moments, etc.). Cada error en els sistemes de gestió suposa un reguitzell de trucades de famílies, i hores de feina afegida. Després de gairebé dos anys de pandèmia, creiem que hi ha hagut prou temps per arribar preparats a aquest pic de contagis.

D’altra banda, la negativa del departament a proporcionar màscares FPP2 per a tot el personal docent i del PAS afegeix una càrrega de responsabilitat a moltes direccions, que senten que es fa treballar el personal que treballa als centres sense les mesures de seguretat mínimes que correspondrien a la incidència sanitària actual.

Per últim, volem agrair a les direccions, així com a la resta de personal, tant docent com del PAS, l’esforç que estan fent en un moment tan difícil com el que vivim. L’administració ha de destinar tots els recursos que siguin necessaris perquè no s’arribi a un punt de no retorn i les baixes no comencin a ser només per covid sinó també per estrès i esgotament.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
  9. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  10. El Departament d'Educació ajudarà un any més a extingir la llengua catalana
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid