Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antirepressiu
Manifestació en solidaritat amb 21 Raons el 26 de febrer a Girona

Arran del 1r aniversari de l'1-O, Girona fou protagonista d'importants mobilitzacions multitudinàries. Entre els diversos fets, podem destacar l'aturada del servei del TAV a Girona, així com la retirada de la bandera espanyola de la seu del Govern de la Generalitat a la ciutat.

El 16 de gener de 2019, es produiren les detencions de 16 independentistes del Gironès, La Selva, l'Empordà i el Moianès, les quals eren conegudes per la seva militància política o sindical. Entre les detencions, s'incloïa l'aleshores batlle de Celrà i ara diputat de la CUP-G Dani Cornellà i l'encara batlle de Verges Ignasi Sabater també vinculat a la CUP.

13/02/2022

Les detencions del 16 de gener de 2019 va ser a càrrec de la Policia espanyola sense ordre judicial, que incloïa la cerca de 19 independentistes. A més, els cos de Mossos d'Esquadra, pel seu compte va investigar i encausar dues persones més. El balanç repressiu foren 21 persones encausades arran del 1r aniversari del Referèndum d'Autodeterminació del 1r d'octubre de 2017.

Aquesta ràtzia repressiva endegà una important resposta solidària. Una primera resposta, fou l'organització de la Caputxinada a la Universitat de Girona, per tal de denunciar la repressió, així com protegir dues persones que es trobaven en captura i cerca. Aquella mobilització aconseguí importants mostres de suport; fins i tot l'aleshores President de la Generalitat de Catalunya Quim Torra se solidaritzà amb els tancats, malgrat que la Generalitat actuava com a part repressora en part de la persecució.

La majoria dels encausats han vist com els seus casos acabaven arxivats total o parcialment, però el proper 10 de març, 4 independentistes seran jutjats a Girona. Arran de la proximitat del judici, 21 raons ha endegat una campanya de solidaritat per convocar una manifestació dissabte 26 de febrer a les 6 del vespre a la Pl. del Vi de Girona, així com el mateix dia 10 de març al matí davant dels jutjats.

Cal destacar que l'ex-pres polític i exPresident d'Òmnium Cultural Jordi Cuixart s'ha afegit a la crida del grup d'encausats 21 Raons.

 

També ho ha fet el diputat de la CUP Dani Cornellà i la també diputada i advocada Montserrat Vinyets i diversos regidors de la formació.

 

 

La diputada d'ERC a Espanya, Montse Bassa, també s'hi ha solidaritzat, juntament amb l'ex-presa política i Consellera Dolors Bassa.

 

 

També la Presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana Elisensa Paluzie s'ha fegit a la crida solidària.

 

També els històrics independentistes Carles Castellanos i Carles Benítez han signat el manifest de suport a 21 Raons, el qual manifest ha recollit més de 1.600 signatures hores d'ara.

El grup 21 Raons ha denunciat la gravetat de les acusacions que recauen pel fet que el projecte del TAV (AVE) és un pilar indispensable del règim monàrquic espanyol i els seus nexes amb les empreses de l'IBEX-35. El TAV és un projecte pensat per als negocis de les classes dominants, així com a l'especulació i corrupció que s'engendra al seu voltant, com és conegut, per exemple, el cas de l'AVE a la Meca amb la implicació directa de la corona borbònica. El col·lectiu 21 Raons considera que la gravetat de les acusacions (Desordres públics, Danys i Atemptat a l'autoritat) respon al principi d'atacar la dissidència i aconseguir-ne la desmobilització.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid