Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1-O
Presentació de la campanya #21Raons en suport a les encausades per les protestes de l’1-O a Girona

En només un dia, ja s'hi han adherit mostrant el seu suport més de 800 persones i 50 entitats i col·lectius. La campanya es presentarà públicament aquest dijous en roda de premsa

27/02/2019 Drets i Llibertats

Dilluns passat, diverses organitzacions del moviment independentista de les comarques nord-orientals van donar inici a la campanya #21Raons, de suport a les 21 persones encausades per les protestes realitzades a Girona l’1 d’octubre de 2018 en motiu del primer aniversari del Referèndum.

La iniciativa ha estat llançada a través de les xarxes socials d’aquestes organitzacions i crida a la solidaritat de tot el moviment independentista. Per això s’ha iniciat un recull d’adhesions tant individuals com de col·lectius i entitats a través de la pàgina web 21raons.cat

La campanya vol servir per acompanyar i solidaritzar-se amb les 21 persones pel Jutjat 4 de Girona, però vol anar més enllà i posar l’accent en les reivindicacions que es defensaven el dia dels fets: la validesa del Referèndum de l’1 d’Octubre del 2017 i la implementació de la República. La defensa del dret a protesta i l’exigència a Adif de retirar la denúncia són altres de els reivindicacions.

21 raons per 21 persones encausades

Finalment, a les 16 persones detingudes pel Cos Nacional de Policia s’hi sumen 3 persones que la Policia Nacional no va poder detenir i 2 altres companyes identificades, en aquest cas, pels Mossos d’Esquadra en una actuació d’ofici. És a dir, 16 detencions i 21 imputacions. El manifest denúncia l’absoluta irregularitat de les detencions de la policia espanyola, però també assenyala la col·laboració de la catalana.

Presentació

La campanya serà presentada aquest dijous a les 12:00 davant l’estació del TAV a Girona, on es celebrarà una roda de premsa per presentar la iniciativa i anunciar les dates de properes convocatòries.

En un acte on intervindran les encausades i la seva advocada, s’exposaran les línies mestres de la campanya, s’anunciaran algunes accions i es donarà el calendari de mobilitzacions previst per acompanyar les persones encausades.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid