Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Trobada de cantadors i sonadors en homenatge a Maties Mazarico

El proper diumenge 30 de gener, el Casal de Conflent organitza la Trobada de Cantadors i Sonadors dels Països Catalans. Els folkloristes Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent participaran en aquesta trobada que vol homenatjar el músic i cantant nord-català Maties Mazarico.

26/01/2022 Cultura

Prada de Conflent serà la seu aquest diumenge de la Trobada de Cantadors i Sonadors dels Països Catalans on reunirà el bo i millor de la música d'arrel tradicional per retre homenatge al músic i cantant Maties Mazarico, fundador del grup Els Ministrils del Rosselló.

Maties Mazarico començà la seva trajectòria musical (1975) component cançons pròpies i musicant poemes dels nord-catalans Joan Morer i Francesc Català. Anys més tard, edità el disc A la vora del folk que incloïa cançons pròpies de la Nova Cançó i cançons tradicionals.

El músic nord-català ben aviat es decantà vers la vessant instrumental de la música tradicional. Així fou membre de Els Ministrils del Rosselló des de la seva fundació amb el sac de gemecs, l'acordió diatònic, instruments de canya o el flabiol. Els instruments de canya han estat uns instruments que ha mirat de fabricar ell mateix. És un dels darrers constructors de flabiols de canya de cinc forats.

Al recital, a més dels reconeguts folkloristes dels territoris dels Països Catalans Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent, participaran La Gravetat de Coulomb, De CalaixXeremier Martorell i els professors i alumnes del Conservatori de Perpinyà. És necessari confirmar l'assistència.

Jaume Arnella, Biel Majoral i Vicent Torrent reberen el Premi Enderrock a la Trajectòria 2021. Enderrock participa del reconeixement al músic nord-català.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid