Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Que les cançons siguin com Flames
Manifest per l'Encesa de les torres, talaiots i talaies de la Mediterrània pels Drets Humans

Voldria cantar en nom d’aquelles dones que moren en mans dels seus torturadors i en el seu dolor no troben ningú que les defensi.

 

“Tu cercaves una flor i vares trobar un fruit. Cercaves una font i vares trobar un riu.

Volies una dona i trobares una persona… i et sents desenganyat!”

(Edith Södergran)

 

 

Voldria cantar en nom de tantes persones que moren ofegades en el mar, que s’ha convertit en un cementiri marí. I per aquells que arrisquen la seva vida per ajudar-los, davant la vergonyosa posició dels governs europeus.

 

“Importa tenir les mans ben obertes, i ajudar qui ve fugint de la guerra, fugint del dolor i de la pobresa”

(Joana Raspall)

 

 

Voldria cantar en nom dels que varen morir durant la repressió franquista, defensant la terra. Pels que lluitaren contra la dictadura i els que lluiten contra els qui volen continuar oprimint el poble, la seva llengua i cultura catalanes, i els drets humans.

 

“Què volen aquesta gent que truquen de matinada?”

 

Que les cançons siguin com les flames de les alimares i il·luminin els camins per terra, mar i aire, fent de la nostra vida un cant a la llibertat i el coratge. Que no s’apaguin mai i ens ajudin a trobar els camins per la pau.

 

Massa sang hi ha en les venes, per donar-la al sol i a l'aire, massa vida hi ha en la terra per les vinyes i els sembrats, que el glatir de melangia i la plàcida enyorança

no s'han fet pels pins indòmits ni pels vents descabellats!


Que els pins volen terra lliure i els vents criden: llibertat!”

(Fragment de “Salve” de Miquel de Palol - Ramon Muntaner)

 

 

Voldria cantar en nom de la nostra Serra de Tramuntana perquè la deixin viure en pau, i pels que l’ajuden cuidant els seus boscos, els seus animals i el mar.

 

Voldria cantar pels metges, cuidadors i científics que lluiten per ajudar en contra d’aquesta pandèmia. Cantar pels que entenen que si no cuidem el planeta no deixaran de venir els desastres.

 

Fragment de la Sibil·la:

 

“Gran foc del cel davallarà mar, fonts i rius, tot cremarà. Los peixos donaran gran crit perdent son natural delit.

 

El sol perdrà la claretat, mostrant-se fosc i alterat; la lluna no darà claror

i tot lo món serà tristor”

 

 

Cantant la Sibil·la interpreto els seus missatges i les seves profecies: a mida que ajudem a malmetre la natura i tots els seus éssers vius tenim més a prop el final de la terra.

 

Gener de 2022

Maria del Mar Bonet

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid