Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mobilitat
La CUP de Reus insta a millorar els autobusos interurbans del Camp de Tarragona

Demanen ampliar les freqüències dels autobusos, així com la millora de l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda o l’accés amb bicicleta i patinet

21/01/2022 Política
La CUP de Reus portarà a ple una proposta de declaració perquè l’ajuntament insti a la Generalitat de Catalunya la millora del servei d’autobusos interurbans, concessió atorgada a l’empresa La Hispano Igualadina S.A. des del 2004 al conjunt de municipis del Camp de Tarragona. Atès que es contemplen revisions del servei cada vuit anys, els cupaires demanen una major freqüència de les línies, garantir l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda o cotxets, millorar les instal·lacions de les parades i afavorir l’accés amb bicicleta i patinets.

D’altra banda, els anticapitalistes demanen transparència a l’Autoritat Territorial de la Mobilitat del Camp de Tarragona (ATM) amb les informacions relatives als viatgers anuals des del 2018, segons els informes de mobilitat que publica de forma periòdica aquest ens. A més a més, reivindiquen al Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona una estratègia de treball conjunta amb tots els municipis del Baix Camp, per tal d’efectuar aquestes i altres millores.

Els cupaires remarquen la importància de disposar d’una xarxa de transport públic interurbà de qualitat, democràtica i accessible, així com la reducció d’emissions contaminants. Segons dades del portal de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, l’autobús suposa un 70% menys de consum d’energia primària i genera un 70% menys d’emissions de CO2 respecte al cotxe. Amb aquesta moció, es pretén millorar les possibilitats de desenvolupament de les persones, així com incentivar la mobilitat col·lectiva en detriment del vehicle privat.

Encara que la CUP també presentarà aquesta proposta al Consell Comarcal del Baix Camp i a determinats municipis com Riudoms, els anticapitalistes veuen especialment oportú portar les mancances del transport públic al ple de l’Ajuntament de Reus, donat que la regidora d’Urbanisme, Marina Berasategui és vicepresidenta del Consell d’Administració de Reus Transport Públic i alhora membre del Consorci del Transport Públic del Camp de Tarragona. L’àmbit territorial del consorci, comprèn els 132 municipis de les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès amb una població aproximada de 637.000 habitants.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid