Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català
Campanya de donatius per fer tallers de ràdio esportiva a Ciutat Meridiana

Plataforma per la Llengua participa en el #GivingTuesday amb un projecte per oferir tallers de ràdio esportiva en català als joves del barri barceloní de Ciutat Meridiana

29/11/2021 Llengua
Plataforma per la Llengua s'afegeix per quart any consecutiu al #GivingTuesday, un moviment global que pretén multiplicar les accions altruistes després del Black Friday. Aquest any el Giving Tuesday se celebra el 30 de novembre i Plataforma per la Llengua proposa fer donacions per impulsar el català entre els joves de Ciutat Meridiana (Barcelona) a través de tallers de ràdio esportiva, xerrades de sensibilització lingüística entre els monitors i una jornada esportiva.

El futur de la llengua depèn dels joves i a Barcelona només el 28,4% el fa servir de manera habitual. En general, segons un estudi de Plataforma per la Llengua, a les zones urbanes només són en català el 14,6% de les converses dels patis dels instituts. A Ciutat Meridiana, a més, de tots els veïns només el 42% el sap parlar i encara són menys els que el saben escriure: el 28% i prou.

Per revertir-ho, Plataforma per la Llengua treballa des de fa anys amb els diferents agents socials i entitats del barri per incorporar el català a tots els espais, sobretot als freqüentats per persones nouvingudes, a través del Pla d'Actuació Lingüística Integral de Ciutat Meridiana. No obstant això, amb les activitats habituals encara no n'hi ha prou. Calen més projectes engrescadors i en català per al jovent.

Tallers de ràdio en català i organització de jornades esportives, entre d’altres

Amb els donatius podrem dur a terme un seguit d'activitats de dinamització lingüística a Ciutat Meridiana, entre les quals hi haurà tallers especialitzats en ràdio esportiva per als joves, que els permetran fer en català les primeres retransmissions esportives, i xerrades de sensibilització lingüística per als monitors. Els donatius també permetran organitzar una jornada esportiva dirigida al jovent i a persones del seu entorn, com professors i monitors, i elaborar un manual de vocabulari esportiu en català.

Les activitats també tenen el propòsit de fomentar la llengua a les xarxes socials, perquè és important fer créixer el català en un entorn com aquest, tan proper a la gent jove, que és en qui recau el futur de la llengua.

Ja s'han aconseguit més de 7.000 € d'un objectiu de 10.000. És un gran repte i per això necessitem el suport de tothom per fer-ho possible. Com es pot ajudar?
  • Fent un donatiu al nostre web. Tots els donatius iguals o superiors a 30 € tenen recompensa!
  • Ajudant-nos a difondre la campanya a les xarxes socials fent servir l'etiqueta #JoDonoPelCatalà, sobretot demà 30 de novembre.
  • Pots compartir la iniciativa entre els teus contactes a través de WhatsApp, Telegram o correu electrònic!
L'any passat Plataforma per la Llengua ja va participar en el #GivingTuesday amb l'objectiu de dinamitzar el català entre els joves eivissencs i va aconseguir que entre 330 donants es recaptessin més de 15.000 €. Gràcies a aquests donatius, ja ens hem posat a treballar per tirar endavant els tallers i ja se n'ha pogut oferir un primer tastet.
 
 
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid