Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Avortament
La CUP denuncia les dificultats de les dones ebrenques per avortar voluntàriament
28/06/2021 Gènere

Avui, en roda de premsa, la CUP ha anunciat vàries accions que han iniciat amb l'objectiu que el Departament de Salut garanteixi les interrupcions voluntàries de l'embaràs dintre de la sanitat pública.

Èrica Bel, regidora d'Alcanar i membre de la CUP Terres de l'Ebre, ha recordat les barreres que les dones ebrenques es troben a l'hora de realitzar un avortament i ha denunciat que el fet que l'HVCT no assumeixi els avortaments quirúrgics "vulnera la lliure elecció de mètode, ja que imposa un desplaçament que molts cops les dones no poden assumir". Bel ha anunciat que l'organització ha entrat una bateria de preguntes a la Regió Sanitària de Terres de l'Ebre "amb l'objectiu de denunciar la vulneració del dret a l'avortament i pressionar el Departament de Salut perquè inclogui l'IVE en la cartera de serveis públics". La regidora ha aprofitat el dia de l'Orgull LGTBI per recordar la vulneració de drets que també pateix aquest col·lectiu en matèria de drets sexuals i reproductius, i ha assenyalat les barreres, iniquitats i discriminacions que les dones sense parella masculina continuen trobant a l'hora d'accedir a les tècniques de reproducció assistida a la sanitat pública catalana, així com el fet que a Terres de l’Ebre no hi hagi cap unitat d’atenció a la salut de les persones trans, que es veuen obligades a desplaçar-se a Barcelona.

Per la seva banda, Laia Estrada, diputada de la CUP al Parlament, ha titllat d'urgent el desplegament de la Llei Orgànica 2/2010 per part del Departament de Salut i ha denunciat que la privatització de l'avortament vulnera el dret a les dones de ser tractades en el sistema públic “posant en risc la integritat física i psíquica d'aquestes, ja que quan una dona surt del circuit públic de salut i es deriva a un centre privat els riscos per la salut d'aquesta incrementen".

Per tal de blindar aquest dret, la diputada ha exigit al Departament la creació d'unitats especialitzades en els hospitals de referència, inclòs l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, i la rescissió tots els contractes o convenis públics amb centres sanitaris que tinguin com a mandat institucional objectar i no oferir el servei d'avortament.

Finalment, Estrada ha recordat la tasca feta pel grup parlamentari fins al moment, que ha presentat el passat mes de maig una Proposta de resolució per garantir la interrupció voluntària de l'embaràs al sistema sanitari públic i ha interpel·lat a l'actual govern de la Generalitat a través del registre de preguntes i la petició d'un informe sobre desplegament de la llei de l'avortament.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid