Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Referèndum
Absolts els membres de la sindicatura electoral de l'1-O
15/04/2021 Drets i Llibertats

Els cinc membres de la Sindicatura Electoral de l'1 d'octubre, Jordi Matas, Tània Verge, Marta Alsina, Marc Marsal i Josep Pagès ha estat absolts. A la sindicatura se'ls acusava de desobediència, usurpació de funcions i malversació per haver desobeït el Tribunal Constitucional quan van tirar endavant resolucions sobre el referèndum. La Fiscalia demanava per a ells dos anys i nou mesos de presó.

El Parlament els va anomenar el 6 i el 7 de setembre del 2017, i havia de ser una mena de Junta Electoral per encarregar-se del referèndum. En els següents dies els síndics acabats de nomenar van nomenar al seu torn 15 persones més per fer-se càrrec de les sindicatures de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i l'Aran.

Uns dies després, la fiscal en cap de Barcelona Ana Magaldi va presentar una querella contra ells que ja els acusava d'usurpació de funcions i desobediència, a més de malversació.

Més tard, el Tribunal Constitucional espanyol els va imposar  multes de12.000 euros per síndic i dia, i va ser llavors que van renunciar al càrrec i van deixar la supervisió del referèndum en altres mans. A tot això, un anys més tard la Fiscalia va concretar les peticions penals un any després, l'octubre del 2018: dos anys i 9 mesos de presó.

En el judici, celebrat a principis de març, els síndics negar haver desobeït el. Tots cinc assegurar, en la seva declaració, que van renunciar al càrrec, que no era remunerat, quan van rebre les notificacions constitucional.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid