Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
La CUP veu imprescindible acabar amb la precarietat laboral i promoure un pla de recuperació econòmica que tingui al epicentre les treballadores del país.

Pau Juvillà, candidat electe pel 14-F, insisteix en una "jornada laboral de 35 hores dins la República Catalana del drets socials"

07/02/2021 Laboral

La CUP, des de de Tàrrega, denuncia la precarietat laboral de les classes populars accentuada per la crisi econòmica, social i sanitaria de la COVID19. 

Han recordat que la reforma laboral impulsada pel PP el 2012 ha suposat una precarització, una pèrdua de drets i contractes temporals. Tot això ha portat a un mercat de treball excloent per als joves, que tenen moltes dificultats d’incorporar-se al món laboral amb unes condicions dignes, i de l’altra per a la gent de més de 45 anys, també amb moltes dificultats per tornar al món laboral quan es queden sense feina”.

Per assegurar uns drets i una vida digna a les treballadores del país, els anitcapitalistes proposen implantar mecanismes perquè cap empresa que pugui ser viable perdi un sol lloc de treball per la crisi o la manca de voluntat de la banca a l’hora facilitar crèdit. Per això aposten per generar línies d’assessorament pels treballadors i treballadores per assegurar la continuïtat de l’empresa. Bastir una economia plural a través d’un model triangular entre les cooperatives de l’economia social i solidària, el control públic dels sectors essencials i la planificació i la participació de les treballadores i els moviments socials, així com una banca pública que permeti la democratització del crèdit i eviti que les elits s’aprofitin de l’endeutament familiar a través d’interessos abusius.

També proposen la interrupció del pagament de quotes d’autònom i lloguers de locals i la creació de línies de finançament públic sense interessos abusius per a garantir els actuals llocs de treball. 

Finalment, volen impulsar la recuperació dels més de 75.000 llocs de feina perduts per l’impacte de la Covid-19 a través de l’absorció d’empreses considerades essencials pel sector públic i de la generació de cooperatives de treball a través de l’economia social i solidària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid