Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
14-F
La CUP exigeix el tancament de l'Acadèmia Militar de Talarn i proposa recuperar les instal·lacions per a albergar-hi la Universitat del Pirineu

Des de Tremp han reivindicat que no volen l’exèrcit espanyol als Països Catalans i que defensen una República Catalana antimilitarista, cooperativa i solidària internacionalment.

09/02/2021 Política
La CUP exigeix la retirada de l’exèrcit espanyol dels Països Catalans i això passa per tancar definitivament l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials que l’exèrcit ocupant té a Talarn.

Han denunciat també la tolerància de la militarització de la societat per part d’ERC i Junts, tant a nivell de la Generalitat com a nivell municipal, que any rere any toleren que els militars facin maniobres dins dels seus límits o que l’exèrcit vagi a les escoles públiques a ensenyar a fer la guerra als més xics.

També han fet esment en l’increment en un 10% de la despesa militar en els pressupostos de l’estat espanyol pel 2021, aprovats en plena pandèmia, per part del govern “més progressista de la història” i amb el suport d’ERC i En Comú Podem.

Proposen la desmilitarització i defensen la cultura de la pau i per això demanen l’expropiació de totes les instal·lacions militars dels Països Catalans per reconvertir-les en equipaments que puguin oferir oportunitats reals al territori, com albergar-hi la Universitat del Pirineu, una eina bàsica per teixir la unitat territorial del Pirineu.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid