Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nau del Gorg
Denuncien el desalotjament policial de les víctimes de l'incendi de la nau del Gorg de Badalona
09/02/2021 Drets i Llibertats
L'Ajuntament de Badalona ha ordenat aquest matí el desallotjament policial de les víctimes de l'incendi de la nau del Gorg, que continuaven acampades al solar de la nau en condicions duríssimes. Justament avui fa dos mesos del tràgic incendi i ni Ajuntament ni Generalitat han sigut capaços en aquest temps de plantejar la gestió des d'una perspectiva social i no policial. En lloc d'això, a una setmana de les eleccions de diumenge, envien la policia a fer fora la gent del que era el seu espai de referència, per molt precari que fos.

Des del grup de suport, consideren lamentable que l'ajuntament vulgui fer fora a uns veïns que estan en situació de vulnerabilitat sense donar-los una alternativa adequada a la seva situació, i més en el context actual de pandèmia i aprofitant l'absència de la majoria de persones que hi viuen i que es trobaven fora en el moment del desnonament.

L'actuació policial d'aquest matí ha estat qualificada de cruel i desproporcionada i s'ha denunciat que forma part d'una campanya de propaganda anti pobresa i de racisme emmarcada en la propaganda electoral del Partit Popular. Les persones ocupants han estat sempre a disposició d'abandonar el solar si hi havia el requeriment dels propietaris.

En els darrers dies representants de les víctimes es van reunir amb l'alcalde de Badalona, el senyor Xavier Garcia Albiol, per exposar la seva situació. A la reunió l'Ajuntament es va mostrar disposat a trobar solucions d'allotjament alternatives. Malauradament, des de l'ajuntament s'ha optat per trencar el diàleg i tornarà la repressió contra la pobresa.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid