Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Concentració davant l’Audiència Provincial de Barcelona en suport d'en Marcel i exigir la seva absolució

Davant d’aquest judici polític, en el marc de la macro causa contra l’independentisme, el Grup de Suport convoca a una concentració de suport el dilluns 22 les 9h davant de l’Audiència Provincial de Barcelona (Passeig de Lluís Companys, 14) i un acte polític paral·lel al judici, a les 10h. El 18 de desembre va tenir lloc un judici fallit, per absència de dos Mossos d’Esquadra. Aquest dilluns 22 tindrà lloc el judici polític on li demanen fins a 6 anys i mig de presó.

21/02/2021 Drets i Llibertats
El passat 29 de setembre de 2018 milers de persones es manifestaven al centre de Barcelona per mostrar el rebuig a l’associació neofeixista Jusapol, un sindicat de Policies i Guardia Civils que volia ocupar la plaça Sant Jaume. Començava el “Holi Festival” a Via Laietana, amb l’objectiu de posar color a la foscor del feixisme i amb aquesta acció engegava una violenta reacció de la policia, la qual va efectuar nombroses càrregues contra els manifestants que restaven atònits davant d’una reacció policial desproporcionada.
Arran d’aquestes mobilitzacions, la fiscal responsable del procediment, Ana Sanz, acusa en Marcel de de desordres públics, atemptat a l’autoritat i lesions lleus, demanant fins a 6 anys i mig de presó, 600 euros de multa i 1.560 euros d’indemnització. Per la seva banda, la Lletrada de la Generalitat, Encarna Garcia Rosado, formula la mateixa acusació, demanant 4 anys, 9 mesos i un dia de presó, 600 euros de multa i 1.549,77 euros d’indemnització. Totes dues acusacions volen fer pagar al Marcel unes lesions al canell que ell no va provocar, sinó que amb tota probabilitat responen a la brutalitat amb que els agents van colpejar als manifestants antifeixistes.

El 18 de desembre va tenir lloc un judici fallit, per absència de dos Mossos d’Esquadra. Aquest dilluns 22 tindrà lloc el judici polític on li demanen fins a 6 anys i mig de presó.

A l’acte polític hi participaran Ana Algarra (encausada de La pública a judici), Xavier Antich (Òmnium Cultural), Elisenda Paluzie (ANC), Ferran Muñoz (Grup de Suport Adri et volem a casa), Dolors Sabater (diputada de la CUP – G), Willy Toledo (activista i actor), Anna Sala (encausa de 8mil motius), Norma Pedemonte (Alerta Solidària), Albert Botran (diputat al Congrés dels Diputats de la CUP-PR), Queralt Guinart – Keraturre (artista), entre d’altres.

L’objectiu de la mobilització, a més de mostrar el suport i la solidaritat a en Marcel, és de denunciar la situació i fer pressió per tal que l’absolguin ja que consideren que manifestar-se no pot ser un delicte.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid