Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
covid-19
Enguany els óssos no sortiran del cau al Vallespir
22/01/2021 Cultura

A causa de la pendèmia, Prats de Mollo , Saint-Laurent de Cerdans i Arles sur Tech no celebraran la tradicional Festa de l'ós, Almenys, en la forma que ho coneixem.

I és que la festa tradicional de l’ós i tots els esdeveniments relacionats per un decret de la prefectura. Per tant, el Bou vermell, la Festa de l'Os Petit, la festa de l'Ós i el Carnaval es posposen fins a l'any vinent.


Creença Popular sobre la Festa de l'ós

En relació a la Festa de l'ós, Festes.org apunta, "a una creença popular associada al 2 de febrer, també molt estesa a les zones muntanyoses del continent europeu, és que pels volts d’aquesta data els óssos del Pirineu es comencen a despertar de la seva hibernació. Hom creu que aquest dia l’ós es desperta i surt de la cova i que, en funció del temps que faci a fora, es despertarà del tot o bé tornarà a dormir, en una metàfora del que succeeix a nivell meteorològic. Aquesta creença ha generat en moltes poblacions catalanes una manifestació festiva anomenada Festa de l'Ós, Ball de l’Ós, Cacera de l'Ós o Ball de l'Óssa en què un grup de personatges simulen empaitar, capturar, i finalment "afaitar" un ós que entra al poble i fa tot tipus de malifetes".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid