Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura Popular
Les Festes de l'Ós de Catalunya Nord candidates a l'Unesco

Els tres pobles del Vallespir on es manté aquesta tradició secular demanaran l'inscripció al Patrimoni Immaterial de l'Humanitat

22/01/2014 Cultura
Festa de l'ós Prats de Molló (el Vallespir) Festa de l'ós Prats de Molló (el Vallespir) | Autor: Festes.org

Aquest dimecres 22 de gener a Arles, una conferència de premsa presentarà l'avantprojecte de candidatura per l'inscripció de la Festa de l'Ós al patrimoni de l'Unesco, segons informa ElPuntAvui

Els batlles dels tres pobles on es manté aquesta tradició, René Bantoure d'Arles, Bernard Remedi de Prats de Molló i Jacques Roitg de Sant Llorens de Cerdans, faran una intervenció comuna per presentar el projecte, com també amb la presencia del president de l'entitat País Pirineu-Mediterràni, Francis Manent.

Fa un any, els tres batlles ja van signar una convenció per coordinar les dates de celebració i tenir uns plans d'acció, de comunicació i de promoció conjunts. Aquesta etapa d'apropament per l'interès comú de mantenir i protegir aquesta festa popular ha conduït al projecte de demanar el reconeixement per part de l'Unesco mitjançant l'inscripció sobre la llista del Patrimoni Immaterial de l'Humanitat.

El cartell comú de les tres manifestacions de l'any 2014 serà també presentat al públic. Precisament, les Festes de l'Ós tindran lloc enguany els 2 de febrer a Arles, el 2 de març a Prats-de-Mollo i el 9 de març a Sant Llorens de Cerdans.

També es podrà veure una exposició de fotos de les Festes de l'Ós de François Gorree, Pierre Sales, Christian Maillos i Noël Hautemanière i es presentarà el llibre Les Fêtes de l'Ours en Vallespir de Robert Bosch i Noël Hautemanière.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid