Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Clavegueres policials
Alerta Solidària anuncia noves querelles per l'espionatge dels Mossos a l'independentisme combatiu i moviments populars

Apunta que les noves informacions aparegudes avui que vinculen una trama d’espionatge polític que afecta fins i tot a partits parlamentaris, uns fets sens dubte que qualifica gravíssims i que mostren com la Generalitat ha utilitzat recursos públics per perseguir col·lectius independentistes i moviments pupulars

17/11/2020 Lema

Alerta Solidària recorda que fa dues setmanes va denunciar públicament, en roda de premsa davant el Departament d’Interior, juntament amb altres organitzacions de l'independentisme combatiu, aquesta trama d’espionatge digital a través d’spofying i de l’accés a diversos correus dels col·lectius afectats.

Noves informacions a les que ha pogut accedir La Directa apunten de forma clara que les IPs que es van poder rastrejar en la trama d’espionatge digital que van destapar fa dues setmanes corresponen a la Comissaria General d’Informació dels Mossos d’Esquadra.

Arran d’aquesta denúncia pública a dia d’avui entitats, col·lectius, organitzacions i persones diverses vinculades a col·lectius i moviments socials van denunciar haver patit accions d’aquest tipus, emmarcant aquest espionatge en una acció sistemàtica, que ha perdurat en el temps i que ha estat planificada amb un origen clar en el Departament d’Interior de la Generalitat.

Alerta Solidària, ha remarcat que també que ja s’han interposat dues querelles per aquests fets davant la justícia ordinària i que imminentment se n’interposarà una tercera.

Alhora, ha anunciat que també que s’iniciarà un procediment de denúncia de la situació a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades així com es posarà en coneixement del Síndic de Greuges per tal que emprenguin les accions d’investigació pertinents.

Davant la nova constatació dels fets ja denunciats i les noves informacions aparegudes avui que vinculen una trama d’espionatge polític que afecta fins i tot a partits parlamentaris, uns fets sens dubte gravíssims i que mostren com la Generalitat ha utilitzat recursos públics per perseguir col·lectius independentistes i moviments socials, des d’Alerta Solidària s’exigeix al govern de la Generalitat del Principat:

 • Que el Conseller d’Interior i el president en funcions de la Generalitat donin explicacions clares, inequívoques i imminents sobre aquests fets, sobre quin coneixement en tenia el Govern i els Consellers d’Interior actuals i passats. 

• Una condemna i depuració clara d’aquests fets, un desmarcatge públic i inequívoc per part del Govern de la Generalitat.

• La imposició de sancions contra les persones responsables d’aquesta investigació així com el suport de la Generalitat a les accions judicials ja interposades i pendents d’interposició per part d’Alerta Solidària. 

• Posar fir a la persecució política i ideològica de l’Esquerra Independentista i moviments socials a través de l’acumulació il·legal de dades: que Interior i el Govern realitzin una acció de transparència absoluta explicant quines dades emmagatzema la Comissaria d’Informació de ciutadans, ciutadanes i col·lectius i amb quins motius així com garantir la destrucció de totes les dades emmagatzemades per motius ideològics i sense ordre judicial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid