Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona denuncia el deteriorament de l’aparcament municipal del Pallol

· Critiquen que es va tancar als usuaris després de les inundacions del Gloria però que vuit mesos després no s’ha fet cap actuació per arreglar-ho

· Asseguren que els veïns amb plaça no han rebut una alternativa satisfactòria

17/09/2020 Política

Guanyem Girona ha denunciat que l’aparcament municipal subterrani situat a la plaça del Pallol, just darrere de l’Ajuntament, continua tancat als usuaris des que es va inundar el gener passat amb el temporal Gloria. El grup municipal ha recordat que la infraestructura ja patia deficiències estructurals greus que provocaven que es negués amb les pluges però que el temporal del gener va provocar que quedés inservible i el consistori es va veure obligat a tancar-lo per arreglar-ne els desperfectes. Tanmateix, el principal grup a l’oposició ha lamentat que des de llavors, ara fa vuit mesos, l’Ajuntament “no ha fet cap tipus d’actuació per evitar el deteriorament progressiu d’un bé municipal”. Lluc Salellas, cap de l’oposició al consistori gironí, ha visitat l’aparcament del Pallol per avaluar-ne l’estat. Les fotografies publicades per Guanyem mostren grans capes de verdet a les escales d’accés a l’aparcament i acumulació d’aigua a sostres i cantonades.

Des de Guanyem han advertit que fa vuit mesos que els usuaris que hi tenen una plaça no poden accedir-hi i que aquests denuncien que l’Ajuntament no els hi ha ofert una alternativa satisfactòria. Només una planta reservada als vehicles municipals continua en funcionament. En aquest sentit, Salellas ha explicat que el consistori redirigeix els usuaris a l’aparcament gestionat per SABA de la plaça Pompeu Fabra i explicant que disposaran d’una tarifa especial. Tanmateix, el regidor gironí ha assegurat que els veïns han consultat els preus públics de l’empresa i que aquests són inferiors a la tarifa especial proposada per l’Ajuntament.

Des de Guanyem lamenten que no es tingui cura dels béns municipals. Salellas ha apuntat que els desperfectes de l’aparcament del Pallol i la inacció per arreglar-los evidencien “la gestió deficient de la cosa pública” del govern Madrenas. “Ens preocupa que durant vuit mesos el consistori no hagi estat capaç de fer ni una sola actuació per evitar el deteriorament continuat d’una infraestructura que es troba al costat mateix de l’Ajuntament”, ha apuntat Salellas.

El principal grup a l’oposició ja va denunciar al ple municipal del febrer que l’Ajuntament va perdre cinc vehicles municipals al no retirar-los davant les fortes pluges que van inundar l’aparcament.

Incompliments sobre el Gloria

D’altra banda, Guanyem ha criticat també que les actuacions acordades per solucionar els problemes causats pel temporal Gloria no s’estan duent a terme. Guanyem va presentar una moció al ple que va ser aprovada per unanimitat que entre d’altres coses comminava a acordar entre els grups municipals on es destinarien els recursos d’urgència per reparar els danys. Salellas ha explicat que tampoc s’està treballant amb els representants dels treballadors per aconseguir un servei de brigada que pugui treballar fora de l’horari habitual quan una situació excepcional ho requereixi, tal i com demanava la moció. El cap de l’oposició ha argumentat que es tracta d’un “símptoma de la poca predisposició del govern en minoria de Madrenas de negociar i d’arribar a consensos amb la resta de partits”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid