Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
habitatge
La PAH atura el primer desnonament després de l'estat d'alerta

Durant tot el matí, més de 300 persones han desafiat les autoritats i han aconseguit auturar el desnonament

19/06/2020 Drets i Llibertats

La Plataforma de Afectats per la Hipoteca (PAH) amb el suport de sindicats d'habitatge i el moviment veïnal han aconseguit aquest dijous aturar el primer desnonament de la repressa. Així, la Liliana i els seus dos fill de set i tretze anys podran continuar a l'habitatge de l'Hospitalet on viuen des de fa un any i mig.

La Liliana va rellogar per 350 euros mensuals una habitació a l’habitatge amb els seus seus dos fills de set i 13 anys. Amb el temps, va perdre tots els ingressos degut a la crisi sanitària i se’n va adonar que “havia estat enganyada” i que no hi havia un contracte formal de lloguer, de tal forma que estava en situació d’ocupació. El fons voltor, des d’aleshores, es nega a negociar.

En aquest cas, la PAH ha reclamat, no només aturar el desnonament, sinó un lloguer social per a la família, tal com obliga la Llei 24/2015 d’emergència habitacional i de pobresa energètica. “És una família en situació de vulnerabilitat i empadronada a l’habitatge des del juny del 2019. El fons voltor ha d’oferir un lloguer social abans de desnonar-la”, asseveren a l’entitat, que a més acusen l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i la Generalitat de ser còmplices de l’incompliment del propietari.

La PAH ha recordat el passat 4 de juny ja es va concentrar davant les portes dels jutjats d’arreu de Catalunya perquè es mantingués la paralització dels desnonaments.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid